Categories
Betraktelser & Berättelse

Mysfredag

Nyss, alldeles nyss, för en liten stund sedan var det måndag. Man hade en hel obruten vecka framför sig. Skulle hinna… ja rent av göra “klart “saker.

Men nu siter man här. Det är en kvart kvar på veckan. Den låtsasarbetande delen alltså. Man har inte hunnit me allt man tänkte sig att hinna med. Som det alltid är. Som det alltid kommer att förbli. Turligt nog har man varit med om det där förut. Ofta. Tillräckligt ofta för att ta det där med jämnmod.

Ett alternativ skulle såklart kunna vara att fortsätta att jobba fast det är fredag. Men där är jag ovillig. Jag har försökt haft fredagar lediga hur än jäktigt och stressigt det än varit. Andra dagar går bra att jobba på. Det Inkluderar lördagar och söndagar. Men fredagskvällar. Nope. Skall den regeln brytas behöver det vara kris. Sådetså.

Nu känner jag mig tämligen sönderkörd av låtsasjobb just nu. Behöver vila. Japp, man behöver det också. Saker kan vara hur roliga som helst. Tyvärr innebär det oftast att jag somnar på grön IKEA soffa efter att ha fått en bit mat. Jag brukar säga, nåja “be”, K att väcka mig om en halvtimme. Men det gör hon aldrig eftersom “jag sover så skönt”, och därför vaknar jag alltid sent, när det är dags att gå och lägga sig, och har missat både långfilmer och serier. Själva vitsen med mysfredag,

Liksom.

Fast jag har inga planer för att jobba imorgon heller. Jo kanske här hemma med något. Men inget låtsasjobb. Absolut inget låtsasjobb. Ja åtminstonde inte förrän på söndag. Då när man har en hel obruten vecka framför sig igen, alltså eoner av tid att åstadkomma saker på.

Besöket hos hälsocentralen gav åtminstone positiva besked idag. Nu behöver jag bara besöka dem en gång i månaden framöver. Framgång. Ja visst skall den dessutom föda framgång. Det är ingen måtta isåfall på allt positivt.

Jag har 774 dagar kvar till pensioneringen idag. De flesta drömmer väl om vila vid den punkten. För mig är det precis tvärt om. Slut på låtsasarbete. Jobb på riktigt. Ja jävlar. Tills man dör. Ja om man inte gör det före. Har hänt fler än mig. Numera tar man ingen morgondag för given. Fat det har nog jag aldrig gjort. Kanske när man var barn. Men knappast som vuxen.

Snön har smält bort igen. Men det är såklart bara en tidsfråga nu innan den lägger sig och stannar där. Man får ta det där. Det finns mysighet med snö också.

Fast nu alltså helg. Backuper är på väg mot sina destinationer. incheckningar gjorda, Skärmas skall slås av. Just nu tar det en full dag att få iväg en minimal backup. Om någon vecka skall det där förändras när ljuset äntrar fibern. Det blir antaglöigen bra, Eller bättre. Hoppas man. Nya möjligheter kommer in i kåken i alla fall. “Hurra” borde man väl ropa. Då. Inte än. Man skal över bäcken först som vi alla vet.

Trevlig helg – Socialister!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.