Categories
Böcker

Senast lästa bok

Inferno av August Strindberg

Jag söker “geniet” genom att läsa Strindberg. Tidigare har det pretatiösa i hela företaget hindrat mig. Det där likformiga. Alla skall tycka lika. Han ÄR ett geni, du måste tycka som oss. Annars är du inte intelligent nog. En dumbom. En som inte ser storheten, eller förstår den

Men visst, jag gillar den här boken. Den är härligt skruvad. Men egentligen lik Vardagar av U L Det är mest tiden och dess spelp,lan som skiljer. Ja att likna Ulf Lundell text med en Strindberg text får väl en och annan att rysa. Men det finns där. Jodå. Galenskapen med. Öppna bara ögonen och titta

Men jag lyckas då inte disikera ut det geniala. Genialiteten Varför är detta ett genis arbete? Varför gäller inte samma sak t .ex. En författare som Mankell som på blott fyra rader kan föra in en i en bok.

Det finns alltså något här som jag inte förstår. Fätför måste således fler av Strindbergs böcker lånas på jakten efter det där geniet.

Men läs vetja

Andra böcker jag läst finns här.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.