Categories
Betraktelser & Berättelse

Hänryckt och klar

examen

Helg. Jag sover för mycket. K sover nästan lika mycket. Trött. Fortfarande ont i huvudet. Men överlevnadsbart. Men jobbar också såklart. De där monotona går bra. Det fungerar både med trötthet i kroppen och med ont i huvudet. Det finns tillräckligt mycket monotont jobb kvar för att det skall räcka en hel livstid. Jag har bara delar av en livstid kvar. Mindre eller mer än jag anar. Funderar inte så mycket på när, är bara beredd. Man kan inte råda över och vet inte.  Men jobbet. Man får försöka blanda såklart. Om man bara skall befinna sig i kolgruvorna hela tiden så blir livet därefter också. Man får kliva i flygplanet och svischa runt bland molnen ibland för att få lite perspektiv på tillvaron. Sen kan man gå under jorden och hacka loss kol ett tag igen. En vecka eller två innan man måste ge sig upp bland molnen igen

Löven vecklar ut sig som fjärilsvingar här ute. Pollenhalt för björk är hög. Gissar att just det har ett samband med huvudvärken att göra. Men jag klarar det utan mediciner. Ännu. Kan vara vrång. Men har aldrig tagit antihistaminer. Aldrig. Hoppas jag aldrig behöver det heller.

Fyller i två veckors semester i kalendern. Japp två veckor! Skall verkligen försöka hålla det. Det är mer än normalt såklart men egentligen skulle jag nog behöva fem eller sex. Ja, jag som bara sitter hemma. Har det skönt. Men såklart blir det inte mer än två. Ett liv fick man sig tilldelat. Ett enda. Jag har inte tid att slänga bort det på för mycket hängmatta. Hatar mig själv för det såklart. Men har alltid varit sådan. Alltid. Jag kör till “klart” eller “stopp”.

Den gamla damen, körsbärsträdet, gör sig redo här ute för att skämma bort oss med alla sina blommor. En vecka sen är det över. Men underbart såklart. Hon står här precis utanför det fönster jag sitter och jobbar vid och varma år när hon blommar kan man öppna fönstret och lyssna på surrandet av insekter där i trädet. Det ger bra kod. I år får man väl gå ut och ställa sig under henne. Men det fungerar det också. Vacker som en brud är hon varje vår trotts sin höga ålder.

Att det varit pingsthelg har man inte märkt speciellt mycket av. Jag har faktiskt ingen aning, trotts genomförd konfirmation, vad meningen med helgen är. Ja jag är väl en ogudaktig en. Hänryckt skall man tydligen bli denna helg i all fall. Så mycket har jag förstått.  Ja jag kan inte säga att jag lyckat leva upp till den hänryckningen denna helg tyvärr. Kunde ju googla på det där med pingst. Men ibland vill man bara inte veta. Så skiter i det. Går och lägger mig istället. Med dålig bok dessutom. Men man får läsa på. Då tar den slut. Man väljer ny bok. Förhoppningsvis en bra bok. Det är på det viset livet vandrar vidare.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.