Categories
Betraktelser & Berättelse Swedish

En åldrande framtid är vår

Det är vid närmare femtio dom börjar dyka upp. Männen med för tighta brallor och paketet nogsamt hopplockat till vänster eller höger som tillsammans med den förhoppningsvis av byxorna sexiga rumpan skall utstråla sexighet a’la tjuren från Bronx. Magen kan dras in vid behov. Gärna något guld om halsen och åtminstone en guldklocka på handleden. Håret är kammat över den begynnande flinten och lite gele’ döljer det hårfäste som dragit sig tillbaka för att aldrig återvända. Eller varför inte den slöare hårvarianten. Helrakad, blankpolerad skalle. Skjortan är i alla fall uppknäppt en extra knapp för att visa ett manligt hårigt bröst. Gärna också med lite färg i håret, på de välansade ögonbrynen och på den obligatoriska mustaschen. Redo att stå där längst fram när Jill Johnsson spelar med en fortsatt kväll på stadshotellets dans.

Kvinnorna som börjar med smått desperata dekolletage ner mot upphissade, vissnande bröst. Som aldrig någonsin visat någon springa mellan brösten tidigare i livet. Då för att inte verka vulgär nu för att till varje pris fånga blickarna och leda dom rätt nu innan det är för sent. Färgat hår, gärna rostrött och en några decimeter upphissad kjol med de underliggande färgade tightsen över feta lår som förevändning för god smak. Bjärt färgade progressiva designglasögon inramar trötta ansikten med uppspärrade stirrande ögon där sminket och framförallt mängden av det tagit över framför stil och känsla. Unken andedräkt från krökta uttorkade munnar som gärna skrattar desperat högt och småflicksaktigt och med jämna mellanrum utbrister “gud vad kul vi har flickor”. Helst då och med en något högre frekvens – och volym – så fort man befinner sig på lokal. Helt enkelt en kvinna i medelåldern redo för att bli lite uppkåtand av Chipendales eller Ladies night med fortsatt kväll på stadshotellets dans.

Ja, jag bara observerar vad jag ser som gammal o-cool gubbe. Vi ägnar mycket tid åt sånt vi äldre män.Kan inte hjälpas. Har för mycket tid helt enkelt. Men vi dömer sällan. Nä, det gör vi inte. Vi kan tycka det är lite sorgligt men det är också allt.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: