Categories
Betraktelser & Berättelse Swedish

2012-08-05

I nästa liv skall jag bli fjäril. Gyllengul, spröd och vacker. Inte jättestor men lagom stor. Nästan genomskinlig men ändå med klara färger. Först får man naturligtvis ta sig igenom larvstadiet. Det får bli på en ek. En ek som minns vikingar. Där skall jag knapra löv med svaga minnen av avlägsna julbord tills jag är mättare än någonsin tidigare i mitt universella liv och är redo att dö metamorfose
ns död. Förpuppad på ett säkert ställe skall jag förbereda mig. Varm, nästan kokande skall jag omvandlas, förfinas och blir fjärilen. Där uppe i eken på en av dom högsta grenarna skall jag sen en solig morgon när solen precis tagit sig över kullen och belyst rapsfälten som omger eken spräcka min puppa och sakta veckla ut mina vackra gyllegula vingar. Låta dom torka i solens medan den värmer mig och världen mer och mer. Sen när det är dags skall jag ge mig ut över rapsfälten. Vingla fram i ljumma vindar söka efter henne som skall förs släktet vidare. Hitta henne. Dansa med henne en halv dag där i solen. Knulla henne och förverkliga min del av livsprocessen som hon sedan skall förverkliga åt oss båda. Sen skall jag flyga tillbaks till eken och vila en natt för att nästa dag vakna upp i solnedgången. Lyfta flyga högre högre tills vingar inte bär längre och sedan glida ner mot rapsfälten och dungen där flugsnapparen bor. Då när jag vet vad jag vill bli i nästa liv skall jag flyga så nära att flygsnapparhonan inte kan undgå att se mig och avsluta denna men fortsätta min universella resa.