Categories
Betraktelser & Berättelse Status från just idag Swedish

2012-08-04

Låg och lyssnade på tystnaden genom ett öppet fönster inatt vid 2:30 tiden. Fåglarna sjunger inte som dom sjöng längre före och kring midsommar. Det är mörkret såklart. Nu är det redan mörkt kvällar och nätter. Har aldrig förstått varför det blir fortare mörkt efter sommarsolståndet än det blir ljust fram mot det. Det är något konstigt där. 

Ett öppen fönster med en lätt rörelse i gardinen i tid
iga morgontimmar. Bara finnas där och må bra för att man just finns och får leva. Att det inte är svårt att leva. Ligga där under det varma täcket just i en tid när man kan sova med öppet fönster. Att ligga där under täcket och känna en lätt vindpust över kinden. Inte kall, inte varm men förtätad luft som smeker lent och försiktigt som någon som älskar dig. Sen somna och drömma i allt detta trygga.

Jag vaknar. Känner mig harmonisk. Låter kroppen kliva ut utanför täcket. Kallt. Går ner till kontoret. Ler när jag ser min värld. Inser att jag uppskattar att vara en överviktig, ganska trött medelålders man, utan några märkvärdiga egenskaper och förmågor, trotts allt. Jag behöver inte mer.