Categories
Betraktelser & Berättelse

Ännu går ungdom inte att köpa

Måndagen avverkad alldeles snart, Det finns inte så mycket mer kraft kvar i den här o-coole gubben just nu. Inte för idag i alla fall. Jag liter på att allt det där är tillbaks imorgon igen efter en natts sömn. Som det alltid brukar vara. Men vem kan vara säker på det. Vem kan ens vara säker på att vakna imorgon. Inte jag i alla fall. Man lever i en farlig ålder där allt man misskött hos sig själv i tidigare år nu skall betalas tillbaks. Det är lika för alla  utan undantag det där. Ännu går inte ungdom att köpa. Och priset, ja det skall betalas antingen man vill eller inte.

Inuti däruppe och därinne är man fortfarande tjugotvå. Det är bara så. Man kan liksom inte fatta att folk tycker man är gammal. En del “grabbar” börjar jaga småtjejer för att få vara nära den där ungdomen. Andra snörar på sig löparskorna “för att komma i form”. Men inget av det där hjälper ju. Yngre blir man inte. Det är enkelt och rättvist och rätt.

Näpp skall krypa i säng. Min bok handlar om Pragvåren 1968 där jag läser just nu. Man vill bara läsa vidare hela natten. Igår blev det för många sidor. Trött idag just därför. Får hoppas den är lite tråkigare ikväll. Måste vila för att orka. Måste det.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.