Categories
Betraktelser & Berättelse

Jaha ja, sådär ja…

936298-documents

Då var böckerna i ordning och jag trött.  Det finns något “gött” över avstämda konton. Det spelar ingen roll om de inte innehåller så mycket pengar. Ordning och reda och löning på fredag sitter i ryggraden.  Man är ikapp igen. Skall bara ta en till fajt och dyka ner i pärmarna nästa måndag också så att den här månaden också blir helt klar och kan bli historia.

Nu kan man alltså jobba på riktigt igen. Nyhetstimme, mat och vila först bara. Sen så får kvällsskiftet börja. Dyka in i den härliga koden. Det älskar jag. Där hör jag hemma. Där kan jag uträtta storverk. Men det är såklart enkelt att vara magiker i sin egen värld. Den man skapar själv. Såklart man är trollkarl då.

Studion som jag går förbi varje dag står där och dammar igen. Det är sorgligt. Jag borde få fart på den där datorn igen och sätta mig en dag där också. Bara för själens skull. För att få den att lyfta fritt mot himlen. Ja det är så det känns där. Men just nu ser jag inte ett tillfälle för det framför mig någon endaste stans faktiskt. det är synd.

Något jag borde göra nu på stört är däremot att städa det här kontoret. Den detaljen blir som vanligt skrämmande eftersatt när listorna med saker att göra blir längre. Halkar ner där långt ner på slutet. Men det behövs nu. Det ser till och med jag.  Men inte ikväll och inte imorgon, se kanske.

Men mat och sov klockan ringer. Dags att vandra upp till mat, te, nyhetstimme. Gamelmansnöjen liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.