Categories
Betraktelser & Berättelse

Månkakor, semlor och fullmåne.

Eftersom regnet öser ner där ute så ser jag naturligtvis inte fullmånen. Men eftersom alla dessa Kineser firar sin månfestival så känns det ju att det är fullmåne även här. Om jag hade en månkaka så skulle jag med glädje stoppa i mig den nu.  Jag har ju aldrig smakat på en månkaka, de sägs vara riktigt mäktiga och i Kina kan man få en hel låda om man är snäll. En lyxförpackning med tillhörande väska och magnetlås om man är ännu riktigt mycket snällare. Jag har ju alltså aldrig smakat någon så jag förställer mig dem som en semla ungefär. Varför inte liksom? Om man nu får fantisera fritt. Finns det något som är godare, och mäktigare, liksom.

Men måste skjuta undan tankarna på kakor av allehanda slag och fundera på att gå till sängs med bok och hela fadderullan. Japp trotts en halvtimmes sovande under rapport. Klockan har precis passerat tolvslaget här och nuförtiden slutar oftast min arbetsdag ungefär då. Förr var den kanske tre timmar längre men det var förr det, när man bara var ocool men inte gubbe. Nu händer det sällan. Mycket sällan. Tvådygnspassen händer ännu mer sällan. Sånt där är synd. Speciellt när man har mycket att göra och borde kunna jobba utan att sova. Men det är klart då skulle man inte heller hinna läsa en god bok och vad vore livet utan en sådan. Nej just det ingenting. Inte en som man var en fotbollstokig narkoman. Den där sista lämnar jag öppen för funderande. Lev gott, dröm skönt.

ps Nog tycker jag att månen ‘är en betydligt bättre samlande faktor än de religiösa högtider vi hålls med här. Midsommar undantaget då. Tror det är dags att modernisera oss också och anamma vår och höstfestival. ds

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.