Categories
Betraktelser & Berättelse

Det smakar fluga helt enkelt.

fluga

Somnar under nyheterna,det kan inte hjälpas, jag är för trött. Men det är mest om valet nu i alla fall och man har sett allt mer än en gång förut. Dessutom börjar man titta vid sju så får man se samma inslag tre gånger. Först på Kulturnyheterna, sen på de lokala nyheterna och sen på Rapport. Det enda utmanande är ofta att försöka förstå var kulturen kommer in i det där inslaget. Men de där repriserna av nyhetsinslag händer bara oftare och oftare och kanske skall man gratulera den lokala nyhetsredaktionen som förhoppningsvis får någon intern ersättning för sålda program men man kan knappast göra det samma för tittarna.

Men jag somnar som sagt då idag. Ser en bit av de regionala nyheterna sen åker ögonen igen. Omöjliga att hålla öppna helt enkelt och soffan omfamnar mig, drar i mig,  och håller mig kvar. Turligt nog är den interna klockan ställd på åtta så jag vaknar idag också två minuter över och undrar vad som egentligen hände.

Är lite orolig över att vakna med ett älghuvud i sängen. Ja det låg ett hos grannen idag. Ja för visst är det väl en maffiagrej det där med att varna folk genom att lägga ett avhugget hästhuvud i sängen. Ja, älghuvud i Lo(o)s då såklart. Det är ju logiskt. Inte för att jag vet vad jag skall varnas för men det finns säkert allehanda som man kan komma på. Det är jag helt säker på. Finns viljan kan man lägga avhuggna älghuvuden i sängen hos vem som helst. Ja det är så jag tänker och det är därför jag är så orolig.  Dragspelaren med fru var över och betittade det idag. De är mer för hängningar och för beskåda av kadaver och död än vad jag är. Det har väl något med att stå närmare han/hon/det/gud än vad jag gör det där.

Min spindelkompis hoppar omkring här på bordet. Jag plockade några flugor från fönsterbrädan som jag försökte mata hen med men de blev såklart ratade. Antagligen hade de redan blivit tömda på det som fanns att tömma dem på. Så jag undrade såklart hur en sådan fluga smakade och åt därför upp dem båda två. Men de smakade i princip inget alls faktiskt. Var lite torrt knastriga. Får försöka med en lite färskare fluga nästa gång. Lite chill, lite salt och en fluga kan förgylla smaklökar hos vilken gourmet som helst.

Bygget av min atombomb har gått ganska bra de senaste veckorna. Det har ju tagit tid att få tag på allt plutonium som behövs men en rysk kontakt har hjälpt mig att få tag i det som fattades. Så nu sitter det där det skall sitta. En gammal plåtjordglob klädd med ett syntetiskt sprängämne får fungera som bärare. Det gäller verkligen att smällen som skjuter ihop allt plutonium till den kritiska massan sker jämt så att man uppnår den kritiska nivån. Men jag tror jag har löst det hela. Till jul skall den väl vara möjlig att testa om allt fungerar som det skall. Förhoppningsvis blir det en jävla smäll. Den första Hälsingska atombomben. För freden.

Ja ja men just det där har jag inte tid med nu. Jag måste jobba. Så är det bara. Det faller ett strilande regn där ute och det hjälper inspirationen. Nu kör vi några timmar till innan bok och sova igen.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.