Categories
Betraktelser & Berättelse

Misommarkod

lonely boat on river with green shores
Photo by Lukas Hq on Pexels.com

Jag midsommarkodar. Det finns inget annat ord för det. Men njutning i sådan kod också såklart. Om än aningen jäktad just nu. Semestern knackar hårt på dörren. Innan jag öppnar den skall jag bara…

Men en regnvädersdag idag. Det tackar man för. Får gärna bli en imorgon också. Sen efter det gärna uppehåll några dagar. Fast det går väl ändå också.

Spansk skogssnigel invaderar kullen. Jag har svårt för det där dödandet. Men man måste ju. Så tio stycken bara på vägen till postlådan och tillbaks. Jag, icke stolt över mig själv för det där. Ville slippa. Men vill ju ha blommor också. Man måste välja en av dem. Antar det är så det fungerar i krig också. Vi anpassar oss. Försvarar det vi anser vara vårt. Justerar emotionellt efter behov. Avhumaniserar, avpersonifierar. Skapar “de andra” och “vi”. För att möta hotet och vår egen verkliga eller inbillade rädsla.

Men kanske är det i alla fall bra att det inte känns bra. Åtminstone det skiljer en från det rent barbariska. Om, det nu finns något sådant. Kanske är det bara ett annat “dom”.

Nope, nu skall jag sätta på lite hård musik på hög volym och sedan midsommarkoda klart. För freden. Och för Siemens som tydligen fattat värdet av maker-världen. Man häpnar över sådant. Disruptivitet. Absolut.

Categories
Swedish

Adafruit interviews Siemens – SupplyFrame, the future of Hackaday, Tindie, and more « Adafruit Industries – Makers, hackers, artists, designers and engineers!

There are a lot of acquisitions in the electronics space. After the May 17, 2021 announcement of Siemens acquiring SupplyFrame (which include Hackaday and Tindie), we reached out to Siemens via Twi…

Source: Adafruit interviews Siemens – SupplyFrame, the future of Hackaday, Tindie, and more « Adafruit Industries – Makers, hackers, artists, designers and engineers!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Google påminner

För två år sedan firade man midsommar näst högst upp i det här huset. Bara läkarkåren själv befann sig högre upp. Nära han/hon/det/gud.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Programmerarväder

Det är ingen tvekan om det. Det är programmerarväder idag. Man borde väl skrika JIPPIE och sjunga glada sånger. Jodå. Flina också. Men har lillkatten med mig och hon gillar inte sådant så jag håller igen. Men perfekt. Ett riktigt regnväder gör underverk för koncentrationen. Det är bara så.

Känner att det är gott att leva. Bästa att skriva det. För jag vet ju att det retar en och annan. Men man kan inte hjälpa det där man känner. JU. Fast man borde kunna hålla igen lite. Hålla snattran hör jag vän av det deprimerade samhället utropa. Världen är ändå på väg att gå under. Alla uppfinnar är redan gjorda. Den galna geten har faktiskt äntrat scenen.

Men det är inte slut innan den tjocka damen sjungit serru. Och förresten var med all säkerhet stenåldersmänniskorna också inne på det där undergångsspåret. Om inte idag så går det åt helvete imorgon. Vi har det där inbyggt i oss vi människor. Anledningen till det förstår jag inte. Men så är det. Går att forska på för den hugade och prislängtande.

Men att INTE tro på undergång är INTE detsamma som att värna om natur och en skön planet. Tröttsamhetens gisslare som tycker att bara en tankeväg är den rätta. Jodå, vi känner igen den från religionerna och deras företrädare. Kungar och drottningar. Dödens diktatorer. Mänsklighetens fiender. Nåja, åtminstone mina. Hur många SD och M och HEJA KUNGEN väljare finns det inte.

Njut av livet. Men jobba samtidigt för en bättre och hållbar värld. Gråt inte så förbannat mycket. Skratta och var glad. Går det åt helvete så var du i alla fall glad en stund.

Synd att man är en antiinfluenser. Nu blir väl alla ännu deppigare. Tur är det ju då att inte så många läser. Ja och tur också då att jag sitter här och njuter av att skriva den här smörjan. Ren njutning härifrån nämligen. Det enda syftet.

Men regn alltså. Jag måste sätta på en kopp kaffe av ren glädje över det hela. Mot bättre vetande då såklart. Lunchkaffet, det man vill längta till, blir inte lika gott. Men ibland får man ge efter för massintagets mantra. Skippa den fördröjda njutningens glädje. Hälla i sig. När jag tänker på det så visar jag faktiskt ett mått av karaktär varje morgon när jag väljer te (billigt) istället för kaffe. Se där. Den insikten var högst oväntad såhär en vanlig tisdag.

Med midsommar snart nu alltså. Man kan köpa färskpotatis på Willis för 2:90:- Läste först godis när mailet kom. Sugen nämligen. Och på sätt och vis kan det ju vara just det. Hemost, veg. sill. Färskpotatis. Och en öl. Sol på det så…

Tänker inte så mycket på döden idag. Skippar sjukdomar också tror jag. Det finns andra dagar för sådant. Resten av veckan. En dag fri från det där. Ja kanske inte en hel. Men några timmar på förmiddagen av frihet från mörkret får man vara nöjd med.

Man borde klippa sig.