Categories
Betraktelser & Berättelse

Dagarna

Frasse

En rätt intensiv dag börjar gå mot sitt slut. Ute fortfarande ljust. Man skulle kunna sitta uppe hela natten. Men då pajar man morgondagen. Jo, och ja och naturligtvis, jag vill gärna ha den oförstörd. Trots att SMHI skickar SMS om stora mängder regn. Jag tror ändå på morgondagen. Det finns mer att göra. Mer att putta ut genom dörren. Ge egna vingar. Morgondagen känns som en bra dag att göra lite till på. Om man nu får en sådan. Säkert som ett kassavalv kan ingen människa någonsin vara. Definitivt inte på sen och dagar som ligger i framtiden.

Får en glass idag, ja och en till senare. Små. Men goda. Borde väl egentligen inte. Men vem kan hålla sig. ICA Basic. Billigt. Men prisvärt. Som belöning till Pavlos Hundar och gamla ocoola gubbar duger de definitivt till. Knappast till fint folk. Såklart och liksom.

Frasse saknas mig. Kan inte fatta att han inte finns med oss längre. Han har ju alltid funnits. Känns det som. Ett sår till i själen som skall bli en skorpa och sen ett ärr att bära genom resten av livet.

Igår när jag skulle stänga dörren och gå och lägga mig en bit efter tolv satt en vit-svart stor katt vid garaget. Tittade på mig. Jag försökte prata med den men då försvann den som ett skott. Mycket fin. Bor den inte någon annanstans får den gärna flytta in. Men jag gissar att det gör den nog.

Men kanske var det en spökkatt också såklar. Sådär efter tolv kan man inte vara säker på sådant. En del är ju det ändå såklart. Men ser heller aldrig annat än det självklara och sanna. Fantasi och fantasivärldar är en tillgång.

I torsdags en veckogammal rävunge efter vägen. Jag lovar. Gullig är ett ord som passar där. Man är tacksam för att få se.

Klockan börjar närma sig tolv nu också. Alltså dags att lämna plats åt de eviga kvarsittarna och deras lärare som behöver lokalerna för sin undervisning. Var sak har sin tid. Kanske blir jag själv en av de där kvarsittarna en dag. Sitter här och kodar hela vägen in i evigheten.

“Klar” har jag stämplat på saker idag. Det är väl lite ~ över det där som vanligt. Som det måste vara. Men skall plocka fram den där stämpeln några gånger under morgondagen också. Kanske också dagen efter den. Sen så. Semesterflykt och glömska. Nope. Inget av detta skall få uppta en endaste liten tanke i mitt huvud. Fast det gör det ju såklart. Man får trycka bort. Hårt. Resolut. Som om man var ett proffs.

Men låt alltså denna dag ses som avklarad här och nu. 23:50 säger klockan. Man hinner läsa en stund. Om man kan hitta en bok. Men blundar man istället så får man och kan man såklart hitta på sin egen historia. Fungerar det också. För mycket fantasi alltså. “Det kan aldrig vara bra”. Torrbollarna säger så. Men såklart det är bra. Vartenda hittepå man kan åstadkomma. Det är en del av att vara människa. Eller kråka. Eller ekorre. Eller annat. Levande. Full av liv. Och att älska detta faktum.

Godnatt!

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Swedish

See the Highest-Resolution Atomic Image Ever Captured – Scientific American

Scientists achieved a record level of visual detail with an imaging technique that could help develop future electronics and better batteries

Source: See the Highest-Resolution Atomic Image Ever Captured – Scientific American

Categories
Swedish

New release of the VSCP helper library

New release of the VSCP Helper library 15.0.0

The helper library is a C library for the VSCP IoT/m2m framework. See the repository main page for installation information and links to full documentation.

This is a full rewrite and update of the VSCP helper library to be compliant with the new 15.0.0 release.

Binaries for Debian/Ubuntu and Raspberry Pi is available. Windows binaries will follow. Also the Python, node-red, none.js bindings will be updated soon.

https://github.com/grodansparadis/vscp-helper-lib

Categories
Meterologi

Millions to face the record-breaking heat dome over the Pacific Northwest this week, as heatwave brings new extreme all-time heat records for the United States and Canada

A historic triple-digits heatwave is literally baking millions of Americans and Canadians across the Pacific Northwest in these days, thanks to the unpreceded heat dome trapping unusually hot air mass underneath.

Source: Millions to face the record-breaking heat dome over the Pacific Northwest this week, as heatwave brings new extreme all-time heat records for the United States and Canada

Categories
Swedish

Mäh

Titta vad jag hittade…

Categories
Betraktelser & Berättelse

En röst till ett ruffsigt hår

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Blod Säljer av Stephen King

Novellsamling. En lång mycket tröttande novell. Två kortare som är rätt bra. Var det någon mer också? Minns inte. Nope, inte en av “Steves” bästa. Definitivt inte. Urk mest.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Sommarmorgon

sunset sky over rippling sea
Photo by Julia Volk on Pexels.com

Att stiga upp en sommarmorgon. Först. I huset. I världen. Ja, det är fantastiskt. Egentligen skall man väl gå ut. Sätta sig där. Äta frukost. I den där trädgården som är ett uppehåll i tiden. Som kanske saknar en brygga och havet, men har allt det andra. Bara pionen är värd en sittning där ute i det gröna, det sköna.

Men jag går inte ut. Vill sätta igång. Matar mig själv och katten som stryker sig kring mitt ben. Duschar. Ner för trappor. Sätter på dagens första tvättmaskin. Upp med alla dörrar. Upp med fönster. Trycker “on” på tekokare (sätter alltså i kontakten). Inget annat än fågelsång fyller luften. Man behöver inte sätta på musik. Den finns där redan.

Sen vattna tanterna. Pelargoner och andra är törstiga. De ler på tanters vis och säger “tack”, “tack” och vi språkas vid en stund som vi alltid gör vid vattning. Te kokar upp. “Off” (kontakten ur). Häll i kopp. I med billig tepåse. Det får duga. Tre kvar. Sen blir det bättre. Kanske. Spelar det någon roll? Icke!

Datorn är redan igång. Snurrar alltid. Liksom några till av samma sort. Det är liksom lika bra.Större delen av dygnet finns ändå det behovet. De är mina slavar så sömn och vila utdelas inte.

Kina meddelar att korten är klara. Skickas idag. Imponerad av tillverkningshastigheten. Beställde torsdags kväll. Behöver dom ju inte förrän efter semestern. De kan färdas genom världen upp mot norr i makligt tempo. Jag tänker inte ens fundera på dom de närmaste veckorna.

Inget märkvärdigt händer här uppe på kullen. Antagligen kommer inget större att hända heller. Det stora i det lilla. Kan man inte lära sig uppskatta det fantastiska i de små sakernas varande går man miste om, 99% av livet. Visst kan man tycka det är synd?

Men min dag har precis börjat. Bättre kan en start av en dag, en vecka, knappast bli. När ljuden av en värd som vaknat börjar nå mig skall jag lyssna på mitt första sommar för säsongen. Skämma bort mig med ynnesten att få ta del av en annan människas liv. Stänga av om jag inte får det. Man måste öppna upp i de där programmet om det skall bli bra. Danielsson’s goda ande måste vara med.

Kan man önska mer än detta av ett liv, en dag, en sekund?