Categories
Betraktelser & Berättelse

Urtida samförstånd

colorful transparent texture of natural background
Photo by NEOSiAM 2021 on Pexels.com

Fel rem till gräsklipparen såklart. Den är för lång. Måste bytas. Om man får det. Så skjuta åbäket framför sig idag också. Motion. Välbehövlig. Antagligen.

Men härlig dag. Sommar. Det fryses inte. Inte det minsta faktiskt. Ovanligt.

Har en sådan där urtidsupplevelse under gräsklippningen. Jag går där fram och tillbaks. Helt plötsligt står älgkon som går här ofta vid gräsmattskanten. Vi står där båda. Stilla. Ser varandra i ögonen. Det finns ett samförstånd. Kanske varar det en minut. Men tydligt är det där samförståndet. Vi är två varelser som lever på samma planet. Några gudar och härskare behöves inte för någon av oss.

Men sen skall det väl klippas vidare såklart. Min vän springer till skogs. Man tänker mycket när man klipper gräs. Det finns inte så mycket annat att göra. Har svårt att köra över de vackra maskrosorna och andra blommor. Men gräset kör jag så glatt ner. Analogin ä självklar. De vackra klarar sig alltid. Gudarna, det jag är när jag går där med gräsklipparen och bestämmer vem som skall klippas ner och inte, månar om de vackra. Resten, vi andra, de mejas ner utan eftertanke.

Jodå.

Till och med du som tror att du är så jävla stor.

De flesta är inte det.

Möjligen på dagen för sin begravning.

Men en ljuvlig dag för en sådan som mig. Hinner med lite Ulf Lundell och lite sovande i soffan också innan utgång. Liv när det är som bäst. Jag har alltid varit en bortskämd jävel. Serru.

Jävel förresten är inte detsamma som djävul. Om du nu tror det. Djävulen är en mytisk figur från bibeln. Jävlar i personlig form är mer rent dryga personer.

Nu vet du det.

Men nu lite mat. Samförstånd. Kanske en film Sen är den lördagen till ända. Gott så.