Categories
Techstuff VSCP

vscpl2drv-tcpipsrv version 15.0.0

This image has an empty alt attribute; its file name is vscp_logo_text_box_400.png

VSCP level II driver that implements the VSCP tcp/ip link protocol server in the same way as the server that was part of VSCP daemon in releases pre 15.0.0.

Binaries can be downloaded from https://github.com/grodansparadis/vscpl2drv-tcpipsrv/releases/tag/v15.0.0

Docs are here https://docs.vscp.org/#level2drv

Repository is here https://github.com/grodansparadis/vscpl2drv-tcpipsrv

Categories
Betraktelser & Berättelse

Stirrigt

Lite stirrigt här alltså. Releasestirrigt. Det är mycket att tänka på. Många saker att hålla i huvudet på samma gång. “Koncentration Hedman” ropar jag desperat till mig själv mer än en gång under dagen. Bara två dagar kvar. Till semester. Tre till releaser som visar sig vara fem nu på morgonen. Jag har glömt två. Helst en demo på det också… H J Ä L P skulle man kunna skrika men hjälp finns icke att tillgå.

Jag gör det här som om mitt liv hängde på det och på många sätt gör det ju det också (C’s ord). Som i musiken. Skrivandet. Fast inte heller däri finns någon sanning såklart. Allt är på låtsas. Sandkonst. Inte många ser eller tar till sig eller förstår. Vilja och ork. Skarpa fiender. Men det hindrar såklart inte mig från att göra det bästa jag kan. Inte för att försöka nå de de ignoranta utan bara för min egen sinnesros skull. Ja och kanske för att jag måste.

Inte många bryr sig om jag släpper ut något. Definitivt finns det ingen som blir upprörd om jag släpper tre istället för fem till grejer innan semestern. Nej inte ens om det blir noll. Allt det där är saker jag lagt på mig själv. Hittepå. Som har ett enda syfta. Att ge ro i knoppen.

Men det är mycket “äntligen” också i det här. Är det såhär en kvinna känner när hon föder. Kanske. Såklart måste det väl göra ont här också då. Tar en rejäl tugga i ens ork.

Utanför fönstret sol. Väder och temperaturer som drar i mig. Säger “Ut med dig gubbejälel“. Och att frivilligt sitta här inne och låtsasjobba i sommaren är såklart ett galet val. När man istället bara kunde bestämma sig för att skita i det här och sen gå ut och stanna där.

Men stannar gör man alltså.

Hundratjugofyra dagar kvar till pension. De flesta som är på väg dit drömmer väl om slöa morgnar, lätt liv. För mig är det precis tvärt om. Då börjar allt. Japp. Då kör vi. I alla fall så länge vi orkar. Förhoppningsvis kan detta fortgå till den dag då huvudet tungt faller ner mot tangentbordet och allt blir för svart och evigt avslutat i detta livet. När fjärilsdansen startar.

Men samma där såklart. Ingen mer än jag bryr sig om vad jag gör därifrån och framåt heller. Att förändra världen är ett ensamt jobb.

Men sitter jag här och skriver blir det alltså noll releaser. Så upp på releasehästryggen igen. Seså, iväg i galopp med dig nu gubbe...

ps Att tala om sig själv i tredje person är för övrigt ett dåligt tecken. ds

Categories
Swedish

Tre

Tre releaser kvar innan semester. Skall jag orka? Ja det vette tusan. Men nu – god natt! Liksom.

Categories
Swedish

vscpl2drv-tcpiplink version 15.0.0

VSCP level II driver that implements the VSCP client side tcp/ip link protocol.

Binaries can be downloaded from https://github.com/grodansparadis/vscpl2drv-tcpiplink/releases/tag/v15.0.0

Docs are here https://docs.vscp.org/#level2drv

Repository is here https://github.com/grodansparadis/vscpl2drv-tcpiplink

Categories
Betraktelser & Berättelse Meterologi

Redo…

…utifall… Alltså scout har jag aldrig varit. K däremot. Alltså vet hon vad “alltid redo” innebär. Dock icke jag. Avvaktar alltså. Men mullrar gör det ju. Har inte tid med strömavbrott. Nope. Icke. Hör ni det!

Categories
Swedish

Flytta hem!

Senseair is a global, high technology company that develops and manufactures air sensor solutions for CO2 and alcohol, based on cutting-edge NDIR technology. Senseair has subsidiaries in Sweden, Germany and China. As an industry leader with over 20 patented products, Senseair strives to continue to deliver innovative and cost-efficient solutions to customers and retailers all around the world. In April 2018, Asahi Kasei Group Company bought the company and has chosen to invest in the Swedish business. Today, around 150 employees work nationally within the company, in Delsbo, Kista, and Västerås. Within the next five years, we aim to double our workforce and we are always interested in employing new competence.

Source: What we do | Senseair

Categories
Betraktelser & Berättelse

29/6

Allt har liksom bara börjat nu. Upp med all fönster.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Dagarna

Frasse

En rätt intensiv dag börjar gå mot sitt slut. Ute fortfarande ljust. Man skulle kunna sitta uppe hela natten. Men då pajar man morgondagen. Jo, och ja och naturligtvis, jag vill gärna ha den oförstörd. Trots att SMHI skickar SMS om stora mängder regn. Jag tror ändå på morgondagen. Det finns mer att göra. Mer att putta ut genom dörren. Ge egna vingar. Morgondagen känns som en bra dag att göra lite till på. Om man nu får en sådan. Säkert som ett kassavalv kan ingen människa någonsin vara. Definitivt inte på sen och dagar som ligger i framtiden.

Får en glass idag, ja och en till senare. Små. Men goda. Borde väl egentligen inte. Men vem kan hålla sig. ICA Basic. Billigt. Men prisvärt. Som belöning till Pavlos Hundar och gamla ocoola gubbar duger de definitivt till. Knappast till fint folk. Såklart och liksom.

Frasse saknas mig. Kan inte fatta att han inte finns med oss längre. Han har ju alltid funnits. Känns det som. Ett sår till i själen som skall bli en skorpa och sen ett ärr att bära genom resten av livet.

Igår när jag skulle stänga dörren och gå och lägga mig en bit efter tolv satt en vit-svart stor katt vid garaget. Tittade på mig. Jag försökte prata med den men då försvann den som ett skott. Mycket fin. Bor den inte någon annanstans får den gärna flytta in. Men jag gissar att det gör den nog.

Men kanske var det en spökkatt också såklar. Sådär efter tolv kan man inte vara säker på sådant. En del är ju det ändå såklart. Men ser heller aldrig annat än det självklara och sanna. Fantasi och fantasivärldar är en tillgång.

I torsdags en veckogammal rävunge efter vägen. Jag lovar. Gullig är ett ord som passar där. Man är tacksam för att få se.

Klockan börjar närma sig tolv nu också. Alltså dags att lämna plats åt de eviga kvarsittarna och deras lärare som behöver lokalerna för sin undervisning. Var sak har sin tid. Kanske blir jag själv en av de där kvarsittarna en dag. Sitter här och kodar hela vägen in i evigheten.

“Klar” har jag stämplat på saker idag. Det är väl lite ~ över det där som vanligt. Som det måste vara. Men skall plocka fram den där stämpeln några gånger under morgondagen också. Kanske också dagen efter den. Sen så. Semesterflykt och glömska. Nope. Inget av detta skall få uppta en endaste liten tanke i mitt huvud. Fast det gör det ju såklart. Man får trycka bort. Hårt. Resolut. Som om man var ett proffs.

Men låt alltså denna dag ses som avklarad här och nu. 23:50 säger klockan. Man hinner läsa en stund. Om man kan hitta en bok. Men blundar man istället så får man och kan man såklart hitta på sin egen historia. Fungerar det också. För mycket fantasi alltså. “Det kan aldrig vara bra”. Torrbollarna säger så. Men såklart det är bra. Vartenda hittepå man kan åstadkomma. Det är en del av att vara människa. Eller kråka. Eller ekorre. Eller annat. Levande. Full av liv. Och att älska detta faktum.

Godnatt!

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Swedish

See the Highest-Resolution Atomic Image Ever Captured – Scientific American

Scientists achieved a record level of visual detail with an imaging technique that could help develop future electronics and better batteries

Source: See the Highest-Resolution Atomic Image Ever Captured – Scientific American