Categories
Betraktelser & Berättelse

“Grönt är skönt”

Det ljuvligt gröna håller i sig också över helgen. Best att checka in koden nu på en gång. Eller förresten, skall bara,,,

Categories
Swedish

Los kyrkbyväg 76 – Bostäder till salu i Los | Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

 

Source: Los kyrkbyväg 76 – Bostäder till salu i Los | Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Categories
Swedish

Inte som man trodde

Under ett infall av enfald tänkte jag att nu kanske man kan ställa undan snöskyfflen. Men Kungen Bore visar sin makt under natten. Slänger ner flingor från himlen som om det vore några dagar före jul.

Skitväder!

Alltså.

Skyffeln får alltså stå kvar. Men utlovat är bättre väder åt veckan. Ingen vet vad som kommer efter det. Entropin i universum i praktiken det där. Intressant är tanken att om man har koll på alla parametrar så försvinner också slumpen. Kasta tre tärningar med full koll och du vet alltid vad resultatet kommer att bli. Problemet är att man måste bli den store guden först. Det krävs resurser. Men vill man ha en definition på den store guden så finns han/hon/det där i det. Hur man än vrider och vänder på det blir matematiken språket. Fysiken och kemin ingenjörskonsten.

mRNA vaccin tas fram med hjälp av celler från ett Nederländskt foster som aborterades på 70-talet. Celler som bara har fortsatt att växa sedan dess. Skulle ha blivit en gigantisk blob ihopsamlade. Men här snackar vi alltså evigt liv för en ofödd. Japp, utan att ge sig för långt och djupt in i abortdebatten. Blir vi alla släkt vi nu som tagit mRNA vaccin? Vilken jäkla släktträff vi kan ha i så fall… (OBS! se edit nedan)

Spännande!

Själv hatade jag organisk kemi. Den med råge tråkigaste kursen jag läste i Uppsala. Det enda bra med den var den flaska 96% etanol man fick vid kursstarten. Kunde ha spår av benzen i sig så jag drack iof aldrig upp den som andra mer törstiga studenter. Tog aldrig den resttentan. En ren princip där. Tråkigt och hipp/hopp vetenskap går bort. Ändå tur då såklart att andra inte skippade det där. Vaccin då t.ex. Men för mig hjältar enbart genom att orka slutföra den där kursen.

En mycket intressant utveckling har skett inom postväsendet de senaste åren. På tiden kanske många tycker. Själv tycker jag posten har oförskämt dåligt rykte. Det är mest svenskt tröttande gnäll som utdelas där. Jag har skickat och fått mycket på posten genom åren och det har varit otroligt få fel och skador. Dessutom har personalen nästan utan undantag varit fantastiska.

Skicka direkt och sådant har man ju använt ett tag men från och men nu kommer man aldrig mer behöva ett porto hemma heller. Man loggar bara in, beställer portot, får ett nummer som man skriver på sitt brev. Ja lägga brevet på lådan får man såklart. Eller lämna i den vanliga postlådan som vi med lantbrevbärare kan. Läs mer här. Utveckling kallas det.

Japp, är säkert att det-var-bättre-förr människorna, de med hyllorna full md 12″-are, inte är nöjda med ovanstående. Det var bättre förr när man fick slicka. Varför finns inte sådana frimärken längre…

Tröttande är ordet sa Måns.

Kassörskan i butiken jag besöker igår frågar om jag vill ha den 5% rabatten. Ljungström, liksom jag har reagerat över det förnedrande i att vi, “som är så unga“, blir erbjuden den där rabatten. Seniorrabatt. Ren förnedring. Den här kassörskan har tydligen lärt sig sin läxa. Det får man tacka för. Skillnad på om det blir en bra eller en dålig dag det där.

Hejjjjjar förresten på en man som jag känner väl men inte träffat på några år utanför affären. Han står och pratar med en annan person men jag ser att det börjar snurra i hans huvud. “Vem fan var det där!?” Ännu roligare är det sen i butiken när han fundersamt tittar på mig och försöker komma på vem fan jag är. Bara för att jävlas avslöjar jag såklart inte det utan går flinande därifrån. Jag är helt säker på att han vaknade i natt och kom på. “Det var ju Åke Hedman, helvete…” Om han sedan tycker det var tur att vi inte stannade en stund och pratade om alla sjukdomarna eller inte, det får jag aldrig veta.

Men jag skall göra mitt fredagsgöra nu jag. Steg-för-steg. Mot döden som enda slutmål. En revolver mot tinningen hade varit snabbare. Men såklart definitivt mycket kladdigare.

————————————————————————————–

edit: Angående aborterade foster.

Hej Åke!Nu fick du mina korpgluggar riktigt öppna. Att covidvaccinen fått kritik pga aborterade nederländska foster hade gått mig helt förbi. Jag försöker dock att undvika vaccinmotståndarnas argument så långt det går, men som tur är gör inte alla det. Så nu fick din text mig att upptäcka två nya sajter som ägnar sig åt att gräva djupare. 
Här en irländsk faktakollsajt som slår fast att inte bara mRNA-vaccinen utan även Astras (och troligen de flesta) drar nytta av cellinjen:https://factcheckni.org/articles/covid-19-vaccines-and-aborted-fetuses/

Och historien om cellinjen som används är ju fascinerande, läs mer i denna artikel om du vill:https://www.snopes.com/fact-check/astrazeneca-covid-vaccine-fetal/
Nu måste jag läsa mer om fler cellinjer, kanske här finns ett uppslag till en artikel som jag kan skriva för någon.  
Ha bästa helgen, Magnus