Categories
Swedish
Categories
Swedish

The End

toxic cigarette smoke in dark room
Photo by Jill Burrow on Pexels.com

En låtsasdag är slut. Mycket nöjd med dagen. Segheten segrade till slut.

Till min hjälp har jag haft

https://open.spotify.com/embed/track/1XcTT3XqNalzJMamAiIqOW

Categories
Betraktelser & Berättelse

Spriten

beaded curtain decoration
Photo by cottonbro on Pexels.com

Torsdagar är städdagar. Ibland blir det ingen torsdag. Det är enda sättet att komma undan själva “städ” och inrikta sig mer på den viktiga delen “dag”. Men andra dagar, som idag, kan man lika gärna bara köra på. Inte tänka så mycket, göra. Målet är helg, den om inträder efter städningen. Det sista en rest från den första tiden som ensamboende i mitt liv. Städade man när man kom hem på fredagen så fick man vila och dricka sprit sedan. Ungefär som nu. Fast på den tiden fanns icke grön IKEA-soffa att sträcka ut sig i. Nu finns mindre sprit.

Ja lika bra vi går igenom det där med spriten. Nope. Jag har aldrig varit en stor drinkare. Jo, har väl sugit i mig mina mellanöl och starköl jag också. Men aldrig i de mängder som kamrater nyttjat. Ett eller två glas whisky är min grej. Möjligen ett glas vin. Till maten. I grunden har väl det där mest med att göra med kontroll. Den jag vill behålla. Är virrig nog utan sprit alltså. Eller andra droger då. Ja utom semlor, Vic’s blå och sötsaker. Socker räknas väl som drog? Eller hur är det?

Äntligen är det lite värme på gång. Att stänga av monstret i källaren, den käre Hulken, är alltid sammankopplat med risken att det kommer kyligt väder. Och jodå. Kylan kommer alltid som en buffelhjord över forna tiders prärier. Så här i huset fryser vi i maj och i oktober. Övrig tid sällan. Elelement och en öppen spis hjälper upp en del. Men kommer inte ens nära Hulkprestanda. Så just nu är varmt väder verkligen efterlängtat här.

Marie-Antoinette’rna av världen undrar såklart varför man inte kör Hulken under maj och oktober också då. Men dom kan fortsätta att smaska i sig bakverk i sina varma slott och knipa käft. Dom kommer aldrig att förestå. Om döda och huvudlösa klarar av det såklart.

K skall få sin första vaccinspruta idag. Sådant applåderar man såklart. Ja innehållet i den för att vara tydlig. Jag har kollat källkoden. Så det verkar OK.

Livet utan tv är överlevnadsbart. Fast man bör ha en modernare laptop än den femtonåring vi har. Det laggar. Oerhört. Men det går. Fast saknar skärmen lite. Den hör nämligen till studion. Så en ny tv måste nog inhandlas här under enklare tider. Tillsammans med allt annat då som samlats ihop på “förnya-nu-eller-gå-under-listan” under vintern. Vår brödrost t.ex har sett bättre dagar. Inköpt på Clas Ohlson för kanske tjugo år sedan för 29:- spänn när dom introducerade sin CO-line. Lagad. Som det mest här. Sprucken och ful. Men fortfarande producerande lagom bruna rostmackor.

Men det skulle väl inte se allt för illa ut om jag låtsasjobbade en stund innan jag äntrar bilen och skjutsar iväg K till hälsocentralen.

Nä – eller ja. Serrö.