Categories
Betraktelser & Berättelse

Sjuk

Ger upp vi femtiden på fredagen. Lägger mig i soffan. Har inte lämnat den för annat än sängen sedan dess. Sjuk. Troligen inte Coronavirus. Men influensa ändå. Kanske.

Nu ned-driven nedför trapporna ned till låtsaskontor av äligheten som lever omkring i kroppen. Det är skönt med soffa ett tag, men sen börjar “det där” krypa runt i kroppen på mig. Samma “det där” som gör att jag har svårt att ligga på en badstrand och steka, eller bara sitta. “Det där” som vill leta efter “klart”. Som varit min ledsagare genom hela mitt liv. På gott och ont.

Men vila gör susen. Det känns bättre nu. I alla fall lite. Lite vilja plus älighet ger styrka, Hoppas man.

Yngste sonen fyller tjugoåtta idag. Tänka sig. Tiden går. Inte fattar man hur det går till. Det kan vara en komplott alltsammans. Troligen.

“Blåsigt i Jämtlands och Härjedalsfjällen” säger man och såklart. En del får vi också. Vi är ju halvvägs i höjd.

Älig ~Rastlöst för er som undrar. Ovanåkersmål.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Det svarta trädet, Tana French

Det här är för pratigt för mig. Det tar aldrig slut liksom. Men välskrivet. Ja, antagligen just det välskrivna som är anledningen till att jag faktiskt ändå läser klart. Måste stilla nyfikenheten också visserligen. Varför, vem, hur. Men inte kan jag rekommendera den här boken till någon annan när det finns så mycket annat bra att läsa? Fast många andra tycker såklart helt annat om den här boken än vad jag gör. Jag representerar bara en åsikt. Ja knappt det om man skall vikta omdömen efter vem som ger dem. Så själv är bäst dräng ändå. Man måste läsa och avgöra själv vad man tycker. Det finns inget annat sätt.

Andra böcker jag läst finns här.