Categories
Betraktelser & Berättelse

Pigg igen

Pigg som en gammal Fergusson som fått en ny toppackning och startas upp för första gången efter det. Ljuvligt att vandra ned till kontoret och ta tag i alla mail som droppat in under de dagar jag spenderat på soffan som en hårt prövad manflue drabbad gubbe.

Host. Host. Hela helgen och lite till.

Får lite råd från min Indiske vän på några bra kurer med gurkmeja som skall hålla mig borta från corona elände. Indierna har varit med förr. Fast själv sätter jag stor tilltro till mina soldater. Alla mikroorganismer i kroppen som jobbar med att driva ut allt ont som man drar på sig. Dom gör ett operhört jobb. Dag ut och dag in jobbasd det. Man uppskattar dem sällan efter förtjänst. Så säg några goda ord till dina mikroorganismer då och då. Det brukar jag göra. Sunda vanor är väl den bästa present man kan ge dem såklart. Ja och en positiv livssyn. Mycket gnällande tror jag inte att mikroorganismerna heller gillar.

Det är synd om alla småföretagare nu. Jävligt synd om. Ändå nlir jag förvånad när uthålligheten är bara någon vecka. Nog borde väl åtminstone någon ha lite sparat i sina lador också. Eller har det blivit sådär tight över hela skalan numera. Alla lever hand i mun. Vinster plockas ut och levs upp. Ingen funderar ens på sämre tider. Hemskt måste det hur som helst vara. Bankerna är ingens vän. Åtminstone det kan man vara helt säkert på.

Ja, jag ville bara ge ett livstecken från mig idag så att det framgår att jag är vid liv och puttrar på. De flesta bryr sig såkalrt inte om vilket. Helt OK med mig.

Men ta det försiktigt där ute. Lyssna på myndigheter. Vet du bättre själv än alla experter så kanske du skall ta en funderare på varför just du inte är den där experten. Är det bara otur starta en stödförening och lev som vanligt. Pandemier kommer historiskt i vågor. Kanske inte så denna gång. Vem vet? Men så har det varit. Då har vi ett förbakat kämpigt år framför oss. Kanske två. Och han/hon/det/gud/slumpen får gärna hålla sig från muterande just för tillfället. Det räcker. “Fall på knä”