Categories
Böcker

Skrämmande

Nu larmar läkare: Sex av av de hittills 15 personer som har dött i Stockholm är svensksomalier. Det säger läkaren Jihan Mohamed, styrelseledamot i svensksomaliska läkarföreningen till Agenda i SVT. 

Fem av dem var boende i Järvaområdet och den sjätte i Järfälla kommun,

Jihan Mohamed menar att det kan spela in att det är trångbott i områdena som de har bott i och att folkhälsan generellt är sämre i utsatta områden. 

– När det spreds till Sverige fanns det inte så mycket information på somaliska och många levde som vanligt, säger hon till SVT.

—-

Jag vet inte om det här är korrekta uppgifter, har ingen möjlighet att kontrollera, men stämmer de så är det snudd på otäckt och nästan exakt beskrivet i boken Som pesten av Hanne-Vibeke Holst som gavs ut 2017. Gäller det övriga förloppet också f.ö. för denna pandemi.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Leta länge. Not

Man behöver inte leta länge för att hitta något att glädjas åt heller å andra sidan. Fast varför glädjas över en ny vår när man kan hoppas på underrgång…

Categories
Swedish

Sprouting | hedorah

Sprauting, AKA the act of being the laziest solarpunk on the planet.There are many good alternatives if you are willing to pour a littlemoney into this hobby (e.g.Sproutly). However I’ve maybefound

Source: Sprouting | hedorah

Categories
Betraktelser & Berättelse Företagande

Aldrig tidigare

Något liknande har vi nog aldrig sett och kommer nog aldrig att få se igen. Visserligen vet jag inte villkoren, kan ju vara galna såklart, men för många företagare borde detta väl kunna ge ett lugn under orostider.

Fortfarande skönt att befinna sig utanför det där just för tillfället. Men tänker verkligen på alla som inte gör det. Det handlar om passion och livsverk. Att orka när man redan ger allt. Av dem som bygger landet.