Categories
Swedish

Senast lästa bok

Vardagar 2 av Ulf Lundell

Ja, jo, jag läser igenom den, precis som jag gjorde med den förra, precis som jag gjorde med hans blogg. Ja, jo jag gillar den. Dem. Men gnälligt är det. Ulf Lundell har nått den åldern. Gubbgnällaråldern. Fast utan det där gnället så skulle det kanske vara ointressant läsning å andra sidan. Kanske. Troligen. Eller inte.

Men boken liksom fastnar i huvudet på en. Man bär den med sig under dagen mellan genomläsningarna. Varför? Jag har ingen aning. Han lever ett liv som tamefan är tråkigare och mer inramat än mitt (det säger inte lite) om man får tro boken. Rädd för att inte vara den intellektuelle. Rädd för ensamheten. Rädd för allt som kan gå sönder. Rädd för att lyfta och ge sig iväg. Rädd för avslutet. Rädd…

Ett tag, efter fyllekörningsnyheten, tänkte jag skita i boken. Fyllekörning är bland det mest egoistiska man kan göra. Idkar man det så blir man bara en av samma sort som han som körde ihjäl en flicka i Orsa för ett år sedan. Man är en lort. Det är bara tur när man klarar sig där på vägen utan att ställa till en olycka på vägen som drabbar oskyldiga. Men Ulf Lundell. Japp ett geni. Man kanske kan tycka att man får ta, förstå, tolerera mer från en sådan storhet. Men kanske är det tvärtom. Man visar sitt rätta jag i det där. Att man är en människa. En av oss andra. Ja till och med lägre stående. Den svage. Lorten.

Hursomhelst. Det krävs mycket idag för att jag skall uppskatta Ulf Lundell, som jag har uppskattat honom tidigare, igen. Men här en bok då, Bara en bok. Den är läsvärd. Definitivt. Helt klart. Men han kunde också varit mindre girig och fortsatt att publicera de här texterna på sin blogg. Det är också ett faktum som säger mycket om vem man är. Profitören. I alla lägen profitören. Åk ut på turne när stålarna är slut. Sälj varenda del av dig själv. För att du behöver konton som har så många nollor som det bara går efter siffrorna. För att just det är det enda viktiga. Egentligen.

Men läs för fan. Bilda dig en egen uppfattning. Sanningen finns bara i den.

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Swedish

Efter nye radarsystemer: Amerikanske piloter ser stadig flere UFO’er | Ingeniøren

Source: Efter nye radarsystemer: Amerikanske piloter ser stadig flere UFO’er | Ingeniøren