Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Stämningen

Magnus Lindberg såklart, säger det så bra


Ingen såg dig när du kom
ingen bryr sig när du går.
Har du alltid varit sån
en som ingen kan förstå
ingen bryr sig vad du tänker
dina ögon fylls av skuld
för det fanns en som ville skänka
dig ett hjärta av guld.

det där vi känner. Musik som tar oss med, sätter stämningen. När sekunderna försvinner heter låten. Alltid med i någon spellista här. Sann – inte falsk – musik. Det finns en skillnad.

Fredag här i Mellansverige. Semmelsug mullrar där inne men ingen semla finnes inom armlängds avstånd. Det får gå ändå. Solen går nog upp imorgon också även utan. Värsta karaktären kan man tänka. Eller inte. Allt fungerar om man inte tänker.

En hel dag på låtsaskontoret. Trötter nu. Första hela dan på ett tag. På “kurs med Kurt”. Passar på att läsa in lite av det där man inte hinner med annars. Känns synnerligen bra. Också som vänsterknappare.

På måndag provtagning. På torsdag återbesök i Hudiksvall med röntgen. Vad som händer sen vet jag inte, men förhoppningsvis kan två överläkare komma överens om ett datum ganska snart för ny operation i Gävle. Protes in igen. “Höga herrarna” som en sköterska kallade dem. Det är mycket “över” och “under” inom sjukvården. Uteslutande språk också. Jag kan bara hoppas att “innan sommaren” verkligen blir innan sommaren. Behöver komma igång igen med riktigt liv.

Men sikte inställt på grön IKEA soffa. Vilja uppbådas för att hålla sig vaken, men av erfarenhet vet jag att just det inte alltid håller. Men det blir som det blir. Allt är som det är.

Sista pelletsleveransen idag. Hoppas man. Blir maj svinkallt kan man få ändra sig. Men nog är det ett vårtecken som heter duga det med tycker jag. Värt att fira nästan. Med ett russin kanske.

Men nu då. Ge sig. Inte ge upp.

Categories
Swedish

Katarina Östholm: Småföretagarnas a-kassa dumpar dyra Stockholm och flyttar till Norrland – en decentralisering som visar vägen

I samma veva kan Hela Sverige Ska Leva flytta sitt huvudkontor från Gamla Stan till Kalix

Source: Katarina Östholm: Småföretagarnas a-kassa dumpar dyra Stockholm och flyttar till Norrland – en decentralisering som visar vägen

Categories
Alternative Energy

”Energilagring i stor skala kan rädda effektbalansen” | Ny Teknik

Source: ”Energilagring i stor skala kan rädda effektbalansen” | Ny Teknik

Categories
vetenskap

Unik studie: Ägna dig åt kultur – minska risken att drabbas av demens

Om du läser, sjunger, går på teater eller konsert och tar promenader kan det bidra till att minska risken att drabbas av demens senare i livet.

Source: Unik studie: Ägna dig åt kultur – minska risken att drabbas av demens

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Little Bee av Chris Cleave

Bättre än såhär blir det inte!

Alla andra böcker jag läst finns här.

Categories
Swedish

1% – En skam tamefan