Categories
Swedish

22:58 – Båtvändning

Vårdagjämning

Categories
Musik

Sura Jävlar

Categories
Swedish

Gurka

Tre dar tar det. Sen tittar de upp. Gurkorna. Det finns liksom en kraft som säger – lev väx och ta över världen.

Jag tycker det är häftigt. Fast det är ju jag det.

Categories
Swedish

Länge sedan

Länge sedan jag var med på Times Square nu. En syssla som jag definitivt måste ta tag i igen. Minns ni mannen med säcken? Jag funderar fortfarande ibland hur det gick för honom.

Categories
Alternative Energy

Sol, vind och vatten räcker om 20–30 år – Elektroniktidningen

Sverige behöver inte kärnkraft i framtiden. Tvärtom, om 20–30 år kommer kärnkraften inte att klara konkurrensen från snabbväxande vindkrafts- och solcellsteknik. Det menar Lars J Nilsson, professor i miljö- och energisystem vid Lunds universitet, i en färsk intervju.

Source: Sol, vind och vatten räcker om 20–30 år – Elektroniktidningen

Categories
Betraktelser & Berättelse

Försöker

Jodå. Man sitter här. Försöker. Piggare. Mycket piggare men långt, LÅNGT, ifrån normalläge. Ja och just nu är det inte “gammeln” som det handlar om. Inte denna gång. Nästa gång.

Vänsterhandsknappar. Långsamt går det. Värdelöst rent utav. Svårt att göra något nyttigt. Svårt att känna sig nyttig, vara behövd, vara producerande. Om man nu någonsin har det som låtsasarbetande. Antagligen inte. Men man trodde det. Inbillade sig. Ville vara det.

Men glad ändå. Att ha rest sig från soffan är ändå ett lyft. Att åtminstone få sitta på låtsaskontoret. Här nere. Lillkatten och jag. Droppandet från taket där utanför. Våren. Hulk-sövaren.

Ljusdals kommun behöver spara 75 mille. Men ingen vill bli “bortbesparad”. “Jävla kostymnissar skriker ena sidan”, “Förbannade bakåtsträvare och stoppklossar ropar den andra”. Fartyget, ja det tuffar på mot grund. “Full fart framåt kamrater!”, “Hej vad det går!”

Jag saknar visionerna för egen del. Var tog de vägen egentligen? Finns det någon som vågar komma med annat än undergångsprofetior?

Men alla inblandade i det här försöker säkert göra “bra” de också.

Hoppas man.

Det finns så få rent onda eller rent goda. Grått är vanligare.

Men vad vet jag. En gubbe. Ingenting såklart. Har aldrig gjort. Har inte ens Facebook. Vad det nu har med någonting alls att göra.

“I rest my case”

Mina högerarmsövningar.

  • Knyt handen så ofta som möjligt.
  • Pumpa armbågen ofta.

Ett träningsprogram i min smak.

Liksom.

Fast ny. Musik. För vem kan leva utan?


Categories
Swedish

Värdefull natur norra delen av Ovanåkers kommun.pdf

Source: (Microsoft Word – V\304RDEFULL NATUR NORRA DELEN AV OVAN\305KERS KOMMUN) – Värdefull natur norra delen av Ovanåkers kommun.pdf