Categories
Betraktelser & Berättelse programming

Medans…

Medans ni vilar och “jullovar” så fixar jag dom här drivarna. OK!?

Categories
Swedish

Kundernas ilska får Adlibris-chefen att tänka om – nya planen – Breakit

YNKLIGT Adlibris. Tack och lov finns Bokus.

Source: Kundernas ilska får Adlibris-chefen att tänka om – nya planen – Breakit

Categories
Betraktelser & Berättelse

Till TP tillverkaren

https://www.svd.se/stockholm-storsta-staden-i-norden

😉

Categories
Swedish

A Chinese company reportedly created a photo with such high resolution, you can zoom from thousands of meters away to see people’s facial expressions

The photo resolution, which is the toughest part to wrap one’s mind around, is reportedly 195 gigapixels.

Source: A Chinese company reportedly created a photo with such high resolution, you can zoom from thousands of meters away to see people’s facial expressions

Categories
Betraktelser & Berättelse Företagande

F som i företagare

Jag har alltid haft själen hos en företagare. Och även om jag inte är det just idag (fast allt inom mig är det) så går jag såklart ner till låtsaskontoret vid vanlig tid. De flesta företagare i landet gör samma sak, jobbar. En majoritet har nog varit till sina företag en eller flera vändor under helgdagarna också. Det är ett liv. Det är det enda sättet att driva ett företag.

Många politiker har aldrig fattat det där. Fast bättre idag än innan såklart. Men “utsugarna” är sällan företagarna. De gör rätt för sina pengar i arbetad tid och i att ta risker som andra inte vill eller vågar ta. Vi räknade på det där för några år sedan för en företagare jag känner som det då gick väldigt bra för och som många var väldigt avundsjuk på eftersom han kunde köpa fin bil osv. Även för honom hade det såklart varit år i början där man inte kunnat ta ut lön och då han ändå jobbat dubbla pass och mer. Men slog man ut de pengar han hämtat hem från företaget under åren så var det ungefär hälften vad han fått om han varit anställd på sitt eget företag. En rätt dålig affär alltså privat. Då hade han dessutom ansvaret för ett tiotal anställda på sina axlar också.

Jag betraktar mig som socialist. Men det finns JÄVLIGT MÅNGA socialister som aldrig fattar det där. Det är inte den vanlige företagaren som är fienden nämligen. Det är de som flyter uppepå som är det.

Men vardag här alltså. Torsdag och första dagen i veckan. Samtidigt Konstigt liksom. Man är förvillad. Men är man droppen måste man droppa på. Alltså vill man göra ett hål i en sten kan man skaffa sprängämne och spränga sitt hål. Det går snabbt och smidigt. Kräver dock pengar för inköp av sprängämne. Men man kan också gör som vattendroppen. Man droppar helt enkelt på. Efter tillräckligt många droppar så blir det ett jättefint hål.

Jodå man kan sätta sig ner och säga att det inte går också. ja och att det är någon annas fel att det är så.

De flesta som inte gillar en har egentligen problem med sig själva. Man får ta det liksom. Ändå blir jag lite stött när någon tydligt visar att det är så. Ja och ändå vet jag ju att det är bättre att få sådant serverat till sig tydlig så att man slipper slösa energi på de där personerna. För varför skall man liksom? Det finns så mycket annat man vill och bör ägna sin energi åt. Men typiskt är det i juletid ändå. Bort säger jag. Bort! Håller en gammal F-skattesedel framför mig.

Normalt brukar mitt kaffe var på sin höjd ljummet vid den här punkten. Icke så idag. Hmmmm…. en ny era. Tack J. Det här kommer att bli bra.

Ja TP fighten igår då? Fyra timmars intensivt spelande med mat-paus. Jodå K vann i år igen. Det har hon gjort några år nu. Ja och jag var väl näst sist tror jag. Inte sist som i fjol. Det tar sig. Sakta. Liksom. Men trevligt. Att göra något tillsammans. Man vet inte hur lång tid man har kvar att göra det på. Det vet ingen.

Nu så, droppen dripp och droppen drapp. För framtida segrar.

Categories
Bilder

Prinskorv

Ibland så…

Categories
Betraktelser & Berättelse Swedish

Julklapp

Julgåva med potential. Rymmer exakt fyra koppar. Perfekt. Enda problemet är att jag känner mig som en tunnelbaneresenär i New York när jag dricker ur den…