Categories
Betraktelser & Berättelse Bilder

Den gröna pricken

Jag brukar ha mobilen med mig när jag vandrar. Alltid finns det något att förundras över i naturen här. Men på just den här bilden från förra veckan så blir jag mest förvånad över den gröna pricken mitt i bild. Underligt. En utomjording. Tror jag. I födande. Ja, jag är i princip säker på den saken.

Annars sker bara tre saker här idag.

  1. Slöa med god bok på soffan. Grön IKEA ni vet.
  2. Byta C++ bibliotek i känslig kod. Hemskt! Ja det skall bytas överallt egentligen. Men en sak i taget. Kära nån!
  3. Dricka glögg. Härligt. Blossa, 2018 års-glögg. Gott!

Ja på punkt ett bör kanske tilläggas att jag somnar en stund också.

Ut det är jag inte idag. Sticker inte ens ut näsan genom dörren. Möjligen borde jag ha gjort det. Åtminstone en liten stund. För att insupa frisk nollgradig luft. Känna doften av bergen och höjden över havet här som jag förundrades så över när vi flyttade hit. Halvvägs till fjällen. På Hälsinglands tak.

Någon inbjudan till Novellfesten har det inte kommit ännu. Kan inte riktigt förstå varför. Jag menar… Nåja. än finns det tid.

Fast det där akademiska har förresten äldsten tagit över. Jag är liksom inte gjord för frack. Knappt kostym. Nope. T-shirt och jeans. Så är det bara. Kan iof sätta på mig min propellerhatt vid finare tillställningar.

Vintern försvann den här helgen. Men om SMHI har rätt kommer den tillbaks imorgon. Jag måste alltså ut och gräva ner den där “under snön temperatursensorn” imorgon.  En viktig en det där. Men ny fin borr införskaffad så det skall nog lösa sig.

Jodå.

Det får räcka för idag. Min bok har ett underbart språk. Utspelar sig i Indien. Men också i universum. Gilla mycket.

Vi avslutar med

If the world’s population was reduced to exactly 100 people, 51 would be female, 49 male, 50% of the money would be held by 6 people.

En av livets stora gåtor är att det finns människor som tycker att det där är rätt men inte tillhör “de sex”,