Categories
Betraktelser & Berättelse

Semester

Nu har jag semester. Exakt from nu. Filerna uppladdade till server i USA. Det var ett tag sedan en längre ledighet. Om inget konstigt händer så är jag ledig från kodande i två veckor härifrån. Lite otäckt sådär. Som för en mördare som precis står där i dörren ut och har muckat.
 
Men det finns att göra såklart. Jag måste kyssa havet. Äta sushi. Sätta upp dom där pelarna. Spackla den där städskrubben. Ligga en dag i hängmattan. Lyssna ikapp alla missade avsnitt av Sommar i P1. Äta årets första körsbär. Fixa en spaljé’. Göra en låt. Promenera och promenera och promenera. Plocka hjortron. Sova utan att ha en klocka som ringer på morgonen. Läsa så länge jag vill på kvällen för att jag vet att det inte finns en klocka som ringer där på morgonkröken. Grilla såklart. Morötter eftersom jag är vegetarian. Låta alla fönster i huset stå öppna 24/7. Ro en hyrd eka i en havsvik. Bada. Längta efter att få börja koda igen. Se filmer. Gamla. Som man sett förr. Dåliga. Lyssna på musik. Dricka ett glas rose’. Nynna på nonsensånger. Äta en glass eller ibland tre. Älska svensk sommar. Ja och en massor av andra saker. Såklart. Javisst.
 
Men från och med nu så får allt det där komma som det kommer. Nu är livet en timme i taget, som ett barn lever det, ja som ocoola gubbar kan leva det om man anstränger sig lite. Eller kanske snarare slutar anstränga sig mycket. Om man släpper ut magen liksom. Sänker axlarna på ett par utandningar. Drar in luften hela vägen ner. I lugn rytm. Känner att man lyfter en bit över marken lite som en luftballong. Ja jävlar. Semester. Nu.

One reply on “Semester”

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.