Categories
Böcker

Senast lästa bok (Slutet på historien)

Slutet på historien av Graham Greene

Typiskt för “stora” författare är att det är mycket filosoferande över existentiella ting i deras böcker. Och kanske är just det kriteriet för stor författarkonst. Hur skall en medelmåtta som jag kunna veta, jag som mest av allt älskar en väl berättad historia som får en att känna se och höra det som romanfigurerna upplever i boken. Men hur det nu än är med det där (till synes) djupsinniga så finns det åtskilligt av det i den här boken också. Ja och jag kan bli lite trött på det där ibland. Det idisslas liksom. Tuggas om. Fast ändå så har nu den här boken något. Nope, ger inte mycket för Engelska gentlemen och sherrydrickande på sekundnoggrant bestämda klockslag. Men ändå. Kärlek. Svartsjuka. Religion. Ja och ett mått hat. Det där kan man såklart ta till sig. Ja och att gränserna mellan olika ståndpunkter inte är så skarpa det visste man ju redan. Men att rekommendera någon annan att läsa den. Nåja. Möjligen som en insikt i en känd författares verk. Ja precis det som var anledningen till att jag läste den. Man vill lära känna den som skrivit i första hand. Lite. Kanske lär man sig något av det…

Alla andra böcker jag läst finns här.

Vill du veta vad boken handlar om följ länken ovan. Jag tycker det inte ger ett skit dugg att upprepa handlingen här för åttiofemtonde gången i ett tyckande om den här boken.

Categories
Swedish

Spännande

Categories
Swedish

Sist

close up of the last brown and dry leaves hanging on a tree in autumn
Photo by Alexander Zvir on Pexels.com

Säsongens siste säck har nu Hulken svalt. Två hål i vägen, som väl i sanningens namn är fem (L1,L2,L3, N och jord), sköter varmvattenuppvärmandet från och med idag. Det får bli hur kallt det vill. Hulken kommer inte igång igen förrän i oktober.

Men det finns kaminer och det finns vedträn. Det går liksom ingen nöd på oss i stort hus på kulle. Liv som går vidare.

Återigen en helg i vila. Dvala rent utav. Måste komma igång med saker snart. Det här går inte. Har sagt det länge nu. Men värmen, man vill ha värme innan man släpar sig ut. Det är där sysslorna finns. Sen har det varit ett sjusärdeles behov av vila också de senaste året. Ja kanske rent utav åren. Måste ju gå att ändra på!

Fläkten på min utvecklingsdator har börjat gå upp på högvarv stup i kvarten. Eller hela tiden i princip. Så hårt jobbar jag nu inte så att det är nödvändigt. Och nej varken belastning eller temperaturer är oroande de heller. Har ett svagt minne av att jag varit med om detta tidigare och att jag hittade lösning då. Men såklart kommer man inte ihåg vad det var. Irriterande är ordet!

Imorgon till Hudiksvall och lämna in bilen. Försäkringsreparation efter rådjurskrocken. Blir alltså utan ett tag men får hyrbil så man skall väl ta sig hem ändå. Senast jag hyrde bil så krockade jag med en älg på väg till Gävle. Bilen hade gått 1500 mil. Blev skrot. Hoppas på större tur denna gång.

Annars är det väl vanlig arbetsvecka för över. Valborg (vi sa alltid “sista april” i Edsbyn) på tisdag – korv och bröd såklart, +50 årig tradition – sen arbetardag. Skall hedre arbetarskrået med att vara ledig. Det organiserade demonstrerandet ligger inte nära mitt väsen. Ändå gillar jag den balansgång mellan kapitalism och socialism som socialdemokratin vandrat efter under Svenska guldår. Nu är högereggen synligt mer slipad inom arbetarrörelsen. Det ges efter för att samla röster. På vägen förlorar man sin själ och sin stolthet och en anledning till att rösta på kust dom.

Ja min vecka börjar nu. Här. Jag sitter på kontoret och har precis kommit igång. Music meastro!

Categories
Swedish

Nu är det sommar