Categories
Betraktelser & Berättelse

Kocken i mig!

meat5-a

Sitter och inmundigar en kopp cappuccino efter att ätit nudlar och en macka. Japp frugan är ute och firar kamrat. Det gastronomiska får anstå. Ja inte för henne antagligen men för mig.  Mina bravader i köket resulterar oftast i just nudlar, korv och mos, varma mackor och nyponsoppa. Vita bönor med ägg och bröd på Engelskt vis kan det också bli ibland. Jag är helt enkelt inte så intresserad av matlagning. Hade jag bott själv så var det väl ovanstående meny som skulle varvas på mitt bord. Möjligen då med en vegetarisk hamburgare då och då och pasta och någonting man kunde köpa färdigt.

Nu gillar tack och lov Karin det där mer. Ja kanske inte det där dagliga (vem gör egentligen det ), men helgmaten.  Det är helt hennes fel att jag väger alla dessa kilo för mycket. Bara hennes. För många mackor, godis och chips och orörlighet har inget med det där att göra.

Vi är vegetarianer båda två.  Med ett uppehåll medans barnen var små så har jag varit det sedan 1977. Har aldrig ångrat det. Med små barn tyckte vi att vi skulle äta kött så att de fick välja själva vilken väg de vill gå. Resultat en blev vegetarian och en köttätare.  Helt OK.

Saknar du inte kött frågar många. Nej är svaret!

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.