Categories
Betraktelser & Berättelse

Skit i grejerna satsa på minnena.

heartapple_119500478

Jag är ingen sådan där sakmänniska. Varken gitarrer eller en häftig femtiotalsbil eller datorer eller amerikanska/kinesiska/koreanska telefoner får mig att gå igång. För mig är det bara verktyg allt det där. En bil att fara från a till b med, en dator att jobba på, en gitarr att spela på och en telefon att ringa med. Osv osv osv osv ja ni fattar.

Det imponerar följaktligen inte på mig om man kommer dragandes med en massa grejer. Eller samma sak om du kommer farandes med ett IQ på 171 utan att göra något vettigare med denna logiska superförmåga utan istället använder dem för att hacka på dem som inte har din oerhörda intelligens.

Så om du (mot förmodan (för varför skulle du?)) fick för dig att du vill imponera på mig, hur skall du då göra stackars människa?

Jo.

Gör något snällt för någon annan t.ex. Eller lev ut den där drömmen, typ sälj huset och fotvandra till Kenya. Skilj dig på momangen om du lider. Eller varför inte börja läsa till kemiingenjör, läkare eller arkeolog vid sextiotvå, bara för att du kan och en gång ville. Eller kom ut i garderoben och säg att du är folkpartist. Regnbågsflaggan omfattar dig också. Gör något vad som helst med full passion påkopplad och jag tror att alla utom de döda idol/körslag/dobidoo… tittarna kommer att tycka att du gjort det bra och kommer att lära av dig.

Jag rekommenderade en gång som mentor och lärare en kille som under långa tider inte varit i skolan till ett stipendium för bästa upphämtning i sina studier. Fick mycket kritik för det. Men ibland är prestationer i skolan inte enkelt mätbara i betyg eller andra traditionella måttstockar. Vissa får kämpa hårt för det som andra kan tycka är litet och självklart. I det här fallet var det så.

Vi kan inte ta en enda pryl med oss när vi vandrar härifrån. Under de sista åren av ett liv har de sällan värde alls för de flesta av oss. Minnen är det som förgyller eller fördunklar vår ålderdom. Ju fler de roliga minnena är desto fler leenden kommer de att locka fram när man kanske sitter där ensam och ens parter och vänner är borta och döda.

Så mitt råd. Skit i grejerna satsa på minnena.

ps Värdet i rådet kan ju diskuteras eftersom det är du och ingen annan som bestämmer vad du vill göra. ds

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.