Categories
Betraktelser & Berättelse

På väg hem från Moskva – del 1

Charter-a-Learjet-31A

Bombardier Learjet 45XR interior

På väg hem igen från Moskva på vingar av stål. Åker med en galen oligark i en privatjet och hans entourage som skall till Danmark för att kliva på sin stora jävla båt för vidare transport i fyrtio knop till södra Frankrike, men som tyckte en avstickare till Svegs flygplats i Sverige inte var ett stort problem. Gissar att piloterna kanske inte tycker detsamma, dom får en lång natt. Men nu är vi i alla fall på väg. Skall landa där senare. Om man nu överlever den här resan för både ägaren och alla andra på det här planet är fullständigt totalpackade och det är inte bara vodkan som flödar som ur tappkranar som är skuld till det. Tror inte ens piloterna är riktigt nyktra faktiskt. Inte långt efter start så började alla skrika i kör att piloterna skulle göra en looping och det behövdes inte mycket övertalning för att de skulle göra det heller. Som ni förstår inte helt vettigt. Men vi har överlevt såhär långt och ibland får man vara nöjd med det. På Ryskt luftrum går det tydligen att göra sådana grejer.

Moskva är som vanligt fullständigt galet. Här dricker ingen Coca Cola eller tar en öl till maten. Det är bara Vodka från morgon och fram till kväll och sänggående och säkert är det vodka i tandborstglasen också. Det är lustigt man kan vänja sig vid det här också. Men när jag är i Ryssland är det ungefär som när jag är i England. Barrundorna är liksom inget för mig. Jag får varken i mig de erbjudna litrarna öl i England lika lite som de litrar vodka som erbjuds här. Samma mängd erbjuds att hälla i sig på båda ställena. Det är liksom en pint här också, men starkare i glasen och inte bärnstensfärgat med vacker krona, Ryssarna är lite tuffare. Alla andra droger som florerar kan få vara för mig. Jag är galen nog som det är. Ryssarna verkar inte ha den självinsikten.

Snubben jag skulle träffa höll på bli skjuten den första kvällen. Vi var ute på ett av inneställena och diskuterade detaljerna i kontraktet och då kom två muskelsnubbar och släpade ut både honom och mig. En snubbe höll fast mig samtidigt som man spöade upp min kollega, sen tog en av dem fram en revolver och satte mot hans huvud när han sjunkit ned blodig efter en betongvägg och tyckte av, men det kom inget skott, pistolen bara klickade. Det var såklart bara för att skrämmas men nog slutade hjärtat att slå i kroppen en stund, sen drog dom efter att var och en spottat på min kollega. Jag skjutsade hem honom i en taxi, men fick inte reda på vad det hela handlade om och jag åkte själv hem till hotellet och hällde i mig en stor virre. Om sanning skall fram så krävdes det tre sexor innan mina händer slutade skaka.

Nästa dag var allt OK igen. Min kollega försäkrade att det inte var någon fara och vi undertecknade kontrakt och allt och jag fick en väska med stålar enligt överenskommelsen. Japp, så fungerar det i det här landet. Såklart skulle allt firas och det blev ett antal andra ställen under kvällen natten med tilltagande grad av berusning. Väl värt att fira såklart men knappast värt huvudvärken dan efter, idag alltså. Men sen träffade jag oljesnubben vid frukosten och blev erbjuden att hänga med.

Fan vad händer här nu, alla flinar och skrattar. Nu har dom plockat fram en fallskärm som dom tydligen vill att jag skall sätta på mig. Jag får återkomma.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.