Categories
Betraktelser & Berättelse

Ett till namn adderat till listan

morrhaar

Hittade precis en av våra katter död under huset. Lilla Tingeling. Hon som såg så dåligt, var så liten och hade sånt temperament. Vi hörde grannens hund stå och skälla där under huset igår men tänkte inte mer på det. Det har hänt förr och Karin tog den tillbaks ned till dem. När Tingan inte syntes under natten så anade jag naturligtvis oråd och tänkte jag skulle titta efter och där låg hon. Hundar brukar ju inte vara något större problem för katter men just Tingan var lite speciell och kanske inte alltid den snabbaste katten i världen varesig fysiskt eller psykiskt.

Men hon var väl mest Karins katt. Skulle alltid ligga på hennes huvud och gärna stampa lite i hennes hår, tupera lite, innan hon kunde somna. Alltid ligga i hennes knä. Men hon var också den katt som alltid hörde bilen komma och satt där och väntade när jag brukade komma hem. Den förste att hälsa välkommen hem när jag varit ute på mina jobb efter att trött farit upp för backen och stannat. Antagligen kompenserade hon med hörsel för det hon inte såg och jag tror nog hon gillade mig lite också men på ett lite överseende sätt.

Ja, vad är en katt säger väl de flesta av er, kattjävlar finns det många. Men man blir fäst vid sina katter också om man tillåter sig det, öppnar sig. Ibland, sådana här gånger, undrar man om det är rätt, värt det, men ändå har man ju inte kunnat annat heller som en kännande människa, just sådan man vill vara.

2 replies on “Ett till namn adderat till listan”

Tack Magnus. Ante mig att du hade ett sådant. Det är bara de bästa som har det.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.