Categories
Betraktelser & Berättelse

Fredag igen

Japp Fredag igen. Dags att leta en film att titta på eftersom det övriga utbudet är fullkomligt omöjligt att se och jag vet att jag kommer att misslyckas med det och därför kommer att somna i soffan utan att ens ha druckit upp min whisky. Man kunde lika gärna fortsatt att låtsasjobba även på fredagskvällar egentligen men någon dag skall man ju sitta någon annanstans än på låtsaskontoret också om man nu skall vara en riktig människa.

Faktum är att jag alltid har försökt haft lediga fredagskvällar, också när jag jobbade på riktigt. Ibland gick det naturligtvis inte, det är den egne företagarens gissel, men ganska ofta ändå. Det var familjens kväll och jag var nästan en normal familjefar jag också. Ofta var det jobb resten av vecka, dag, kväll. natt. Min fru har varit oändligt tålig genom åren. Det går inte räkna de gånger hon suttit och väntat i bilar, på hotell, restauranger när jag “bara skall”. Alla som håller på med teknik vet att de där snabba jobben ofta tar mycket längre tid än vad man tror för att inte säg alltid.

Men det är som det är. Man måste göra det man måste. Som när jag fick en protes i axeln efter att ha krossat den i en olycka. På sjukhus i tio dagar samtidigt som jag borde jobbat med ett kontrakt för ett företag i Schweiz för resultattavlorna på OS-arenan i Zurich men alltså inte kunde men deadline närmade sig och så fort jag kom hem så var det ett måste att sätta sig att jobba. Så i med morfintabletter, lyfta upp armen på tangentbordet, köra musen med vänstern och jobba vidare var det som gällde. Jag fick klart jobbet i tid och välbehövliga pengar på kontot.

Det här med eget är inte alltid bara tjäna stora pengar och fuska med skatten som så många politiker tycks tro. Oftast handlar det om att jobba en jävla massa timmar bort från familj och vänner. För det får man pengar som oftast i slutänden är betydligt mindre än vad an skulle haft om man varit anställd. Räknat per timme då.

Men som sagt nu fredag och jag tänker vara ledig eftersom jag bara låtsasjobbar ändå så blir det ju iof ingen större skillnad men ändå. Det är väl bäst att säga godnatt helt enkelt redan nu.

Gävle imorgon istället för studiodag som jag först tänkte men då kan man ju passa på att lukta lite på havet på en gång och lyftas lite uppåt, uppåt sådär som man kan behöva som skogsmänniska.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.