Categories
Betraktelser & Berättelse

Grilla

grill

Jag tänder grillen. Man måste det. Tjugofyra varma sköna grader ute. Man får unna sig det en sådan här dag. Fredag och sommar också för låtsasarbetande o-coola gubbar i Lo[o]s. Man får faktiskt skita i buggen man precis hittade där i låtsasjobbet. Istället får man hälla upp slutskvätten av den där billiga whiskyn för fattiga, den som står och skäms i hyllan, och gå ut. Man vet att den där buggen kommer att gnaga och gnaga i huvudet hela helgen tills på söndagkväll när man sitter där igen och måste hitta den. Men var sak har sin tid. Jag litar på hjärnans bakgrundsprocesser numera. Jag vilar och de jobbar på i anletes svett tills våra bådas fromma. Vill inte sluta. Älskar att snurra på. Vill inte sitta där och bara finnas som jag vill ibland. Fel som jag behöver ibland. Annars är vi är i full harmoni med varandra min hjärnas bakgrundsprocesser och jag. Nästan alltid. Jag lovar att ta upp meditationen igen. Måste hålla det. De gillar den bakgrundsprocesserna.

Kåltrasten sjunger sådär så att man nästan går sönder igen. Ja ni vet han som växte upp på Pavarottis gård. Söderut. Att just han valt just vår kulle som sitt sommarresidens är en ynnest jag inte nog kan tacka nog för. Vem som skall tackas är däremot osäkert. Gud, hon/han/det, eller den lilla humlan som lyfte för fem månader sedan utanför Rio och skapade det vädersystem som just nu rullar fram över mig. Gåvor, som bara finns där. Jag tacksam och ödmjuk över att vara mottagare av stort. Hälsing.

Jag kommer säkert bli mätt idag också. Andra kommer inte att bli det. Tacksam också för det. Ville dela med mig av mitt lilla men det skulle hjälpa så lite. Får hoppas på kompanjon Gates istället. Han har blivit god, eller är det bara dåligt samvete? Men han gör bra saker med sina pengar. Han skall ha heder för det. Jag är utan dom men får försöka hitta en väg ändå. Nä nu skall jag grilla.

Trevlig helg camerados!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.