Categories
Betraktelser & Berättelse

#Enmeningssamhället

2013-04-03-12-14-18

Sitter här med fönstret öppet. Det är inte dåligt när man kan det en majmorgon strax före sju. Solen är uppe såklart. Stor och rund och även om man lovar regn senare under dan märks inget av det just nu. Jodå man kan klaga över livet om man vill det. Huvudvärk och andra åkommer. Men man kan också välja att njuta av sådana här stunder som man får alldeles gratis. Det är frisk luft och sjungande fåglar där utanför och vad mer kan man egentligen önska.


För det är så det är för oss människor. Vi har val. Det är också sant att motgångar ofta rasar över oss.  Generellt sett verkar de vara fler motgångar än framgångar. Fast det beror liksom också lite på hur man tittar. En del av dom där motgångarna blir ofta rätt bra när dom fördunklas och avdramatiseras med årens gång. Medan många av framgångarna visar sig vara #jahavardetintemeränsåhär upplevelse. Ändå tror jag att det är bra att nedslås när det är motigt och bra att glädjas när det går bra. Jämvikten som finns i just det. Man behöver topparna och dalarna. Däremot skall man försöka undvika att bli den där personen man är i ett av dom här lägena. Det är lätt att fastna i sin sjukdom och låta den ta upp hela ens liv. Eller att alltid vara den som någon förgripit sig på utan att kunna gå vidare. Att vara den konkursade företagaren fast det var flera år sedan. Osv. En av dom viktigaste egenskaperna vi har som människor är att lämna onda och bra saker och gå vidare mot nya onda och bra saker. Sen må det vara h’t att andra placerar in en i olika fack. Tvivelsutan är man trotts det en föränderlig människa som kan röra sig in och ur och bort från sådana fackindelningar.

För vidare måste vi. Rör vi oss inte framåt så är vi bara döda skal som sakta förmultnar. Ja jag vet att det ibland verkligen inte ser ut som om man rör sig framåt men ta och titta i backspegeln en sådan gång. Visst har man rört sig framåt också under tider man upplevt som stillastående. Men visst man är inte snyggast i världen alla dar, inte starkast heller eller definitivt inte den intelligentaste. Men så är det ju för alla. Till och med dom som står som ikoner för dom här egenskaperna upplever dom dagarna.

#Enmeningssamhället försöker förenkla allt. Men mina vänner världen och livet är inte så enkelt som #enmeningsfascisterna vill få det att se ut som. Du blir inte lyckligare om du har platt mage. Inte ens med mer pengar. Det där lyckliga det finns inom dig. Det hjälper inte ens att flytta. Man kommer liksom inte ifrån sig själv. Inte ens med droger fungerar det. Möjligen ett tag men snart är jaget där inom en ikapp en igen. Bankar på och vill fram. Släpp fram det där. Släpp fram den där inom dig även om du måste gå ner på knä och hulkande gråta för att det gör så ont. Lyssna på vem du egentligen är. Vad du egentligen vill göra och gör det sen. Exekvera! Skit i alla #detåråthelvetemedallsäkerhet för det kommer det säkert att göra… eller inte… Ditt val min vän.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.