Categories
Betraktelser & Berättelse

Favoriter

images

Vi känner alla de där reportagen med kändisar och betydelsefulla personer. Fem små frågor. Senaste lästa bok och senast sedda film brukar ingå. Räkna upp dina tre favoritlåtar likaså. Jag brukar fundera hur jag skulle ha svarat men kommer alltid fram till att det är nog tur att jag inte är en sådan där känd eller betydelsefull person som får sådana där frågor. Jag vet nämligen oftast inte ens vad boken jag läser just nu heter eller vilken författare den är skriven av. Samma sak med filmer. Vad hette den jag såg igår? Vem regisserade den? Eller musik. Vad lyssnar jag på just nu?

Möjligen avtäcker detta förekomsten av någon slags hjärnskada hos mig. Men hursomhelst är jag mer intresserad av själva musiken, själva historien i filmen eller boken. Upphovsmannen får liksom kämpa hårt för att ta sig fram i mitt medvetande. Jag samlar på upplevelserna inte på dom som skapar dom. Kan inte hjälpa det. Så fungerar jag.

Sen har jag visst favortitförfattare, regissörer och artister. Men att lista ett litet urval som bättre än dom övriga. Nepp! Jag klarar inte av det.

Möjligen bör jag be alla som har gett mig underbara upplevelser genom åren om ursäkt för just detta. Men däri måste jag ju räkna med alla elever och alla andra vanliga människor också. Så det blir en jäkla hög. Men utifall ni läser detta. Tack för upplevelserna!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.