Categories
Betraktelser & Berättelse

Vårdag

images

Dricker dagens kopp kaffe. En stund av njutning. Har precis ätit en bit överbliven paj. Före det varit ute. Matat fåglarna. Mest bergfinkar och skator nu. Inspekterat läget. Det mesta av snön är borta. Njutit av solen och värmen där ute. Det har hänt nu. Våren är faktiskt här på riktigt. Snart är vi inne i Maj. Inga allergier i världen kan få mig att tycka mindre om den här tiden. Jag snörvlar, det snurrar i huvudet och jag njuter lik förbaskat.

Jag är för rastlös för att sitta där en stund. Fast än jag egentligen har all tid i världen att göra det. Men jag vill röra mig. I alla fall i knoppen. Så jag går in och längtar ut. Tröstar mig med kaffe. Försöker hitta en ogripbar framtid och något slags hopp. Hämtar posten. Inga räkningar idag heller. Men reklam såklart. Massor.

Vägen hörs idag. Det är konstigt vissa dagar. Man hör ljuden från den som om alla fordon färdades precis här utanför. Man måste titta ut ibland för att se om det kom någon. Har försökt komma på vad det är som gör att ljudet färdas så mycket bättre vissa dagar. Det är inte vädret och det är inte vinden. Jag har varit med om det vid olika tillfällen i dom avseendena. En dag skall jag komma på vad det beror på. Till vilken nytta det nu skulle vara.

Ganska nöjd med tillvaron ändå alltså. Trotts att jag fortfarande är ganska förbannad på mig själv. Men passar på att njuta lite av en härlig vår mellan svordomarna.

ps Älskar hösten lika mycket som våren. Det är något konstigt med det också ds

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.