Categories
Betraktelser & Berättelse

Fyra hjul

sussexhöna klor

“Vi åker en sväng”

Ibland känns det sådär. Man måste ut och röra på sig. Så i dag drog vi iväg på fyra hjul jag och frun. Trettiosex mil till slut. Det brukar bli så. Men då fick vi uppleva både Grängsbo, Segersta, Söderhamn och Järvsö och naturligtvis alla andra små platser däremellan. Lite vårutflykt liksom. Utan mål. Vi kommer dit vi kommer. Vi tar en kaffe där ett cafe’ passligt dyker upp och en pizza när magarna ropar på lite krubb.

Man kan titta på hus på dom här turerna. Se en sjö som snart håller på att öppna upp sig för våren. Se en vilsen trana ute på snön på ett fält. Massor av människor ser man ju såklart. Folk som gör en massa söndagssaker. Ibland onödiga saker som oss. Ibland livsnödvändiga saker som bara måste göras. Vi deltar inte alls i det där. Vi bara åker omkring och ser på. Pratar och umgås i en gammal bil några timmar.

Väl hemma är vi trötta men fyllda av intryck och redo att överleva några veckor till här i skogen innan det är dags att ta in världen här utanför igen.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: