Categories
M2M VSCP

IP ska bana väg för IoT

Prylarnas väg till Internet, eller Internet of Things, är hetare än någonsin – ändå har det snackats om IoT i över tio år nu. Det som ska sätta fart på utvecklingen är internetprotokollet i varje liten nod, menar flera svenska innovatörer.

Vi gillar väl alla IP och socketprogrammeringsmodellen. Men vad jag INTE gillar är när konstruktörer först väljer lösning och sen tillämpar den på problemet. VSCP modellen angriper problemet från andra hållet. Lös problemet. Kommunicera på något sätt. IP javisst. Trådlöst javisst. Men råkar en annan metod fungera bättre använd den istället.

IP ska bana väg för IoT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.