Categories
Betraktelser & Berättelse

Sol <=> Los

sol-sonriente

Man är olika saker. Läser man tidningen så är man andra saker. Det mesta stämmer inte när man läser om sig själv. Det får man ta. Tidningsfolket vill bara få till lite text och några bilder så att dom fyller en tidning. Hursomhelst får man liksom en föraning av hur det måste vara att vara kändis när man själv förekommer i media. Att läsa osanningar eller direkta lögner på löpsedlarna när man vandrar genom stan kan inte vara roligt. Man måste bli skygg av sådant. Måste liksom dra sig undan för att kunna överleva. Det där som sådana som Ulf Lundell är bra på där i Österlen.

Men bilden av en som människa – antingen den förmedlas som här genom en blogg, i Facebook, genom Twitter eller genom media – är naturligtvis alltid bara en stark förenkling av vad man egentligen är. Verkar man vara trevlig så kan man vara säker på att det också finns en skitotrevlig sida också. Verkar man otrevlig så gäller det motsatta. Jämvikt råder. Hos alla. Vi är inte sådär serieteckningsenkla som man ibland försöker få oss att bli. Man måste inse det. Hålla fast vid det.

Jag gillar det svåra lite mer än det enkla. Jodå jag kan garva åt en Ingmar Bergman film för att det blir för pretentiöst eller för den delen en Lars Nore’n pjäs. Men jag brukar försöka ta det till mig först innan jag förkastar. Klarar jag inte av det så är det så. Det kan bli komiskt istället för det där gravallvarligt som man egentligen försöker förmedla. Men jag vet också att det här ofta beror på mig. Kanske saknar jag en bakgrund eller kunskap som gör att jag förstår vad det egentligen handlar om eller också är det helt enkelt oförtjänt upphöjd dynga. Det finns liksom en osäkerhet i det där. Därför försöker jag undvika generella uttalanden. Är något skit i min värld så är det det från mitt perspektiv. Jag har många gånger ändrat mig och börjat gilla det jag tidigare kallade just skit. Jag är ju bara människa. Trotts att jag är en gammal o-cool gubbe från Los så utvecklas jag varje dag. Ja faktiskt varenda en av dom. Det tänker jag dessutom fortsätta med och kommer följaktligen ändra åsikt många gånger också i framtiden.

Los blir Sol baklänges. Det är liksom något vackert med det. Enkel O är gott åt mig just därför.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.