Categories
Swedish

En av 1111

1111 personer dvs 1110 personer + jag anmälde sig som arbetslösa förra veckan. Skulle kunna vara binära fina siffror föresten men då hade det ju bara varit 15 nya arbetslösa och det skulle möjligtvis endast glädja arbetsmarknadsverket. Det betyder att 142 061 personer just nu är öppet arbetslösa i Sverige. En jäkla massa människor. Nästan tre fulla Ullevi.

Tänk vilken kraft alla vi människor representerar. Jag menar använder man i snitt halva dagen åt att aktivt söka jobb så ligger man ju i rätt bra. Tänk om man organiserade så att vi gjorde en samhällsnyttig tjänst under den andra halvan eller i alla fall en timme.  142061 personer skulle alltså kunna tillföra 71030 timmar samhällsnyttigt arbete varje dag. Jag vet t.ex. inte hur många som sitter på våra ålderdomshem och inte får besök men 71030 timmar per dag skulle kunna ge en timmes besök för många av dessa.

Eller skräp i diken. 71030 timmar per dag skulle rensa många diken. Eller inscanning av gamla bilder och annat material. 71030 * 200 = 14206100 timmar per år. Det är en jäkla massa inscannat material.

Förr i tiden byggde man vägar. Jag vet mer än en som senare med stolthet berättat att dom var med om att bygga en av dessa vägar.  Idag anses dom som känner stolthet för det dom gör som idioter.

Fick precis detta

Hej Ã…ke!

Angående tjänsten som systemutvecklare hos Tekis

Du har inte gått vidare i rekryteringen till systemutvecklare hos Tekis.
Vi tackar för visat intresse och önskar dig lycka till i ditt fortsatta sökande efter nytt arbete.

Monica Holmberg
Exelect AB

Ett av mÃ¥nga fler som inte kommit ännu. Var det nÃ¥gon som sa förbrukad?… ;-/

Your loss Monica Holmgren och Tekis…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.