Categories
Swedish

Bara en spindel

Imorse när jag skulle duscha så var det en liten spindel i duschen. Nu kan man sätta på duschen i alla fall och låta den lilla spindeln följa med avloppet, flytta den med handkraft eller vänta tills den själv krupit därifrån.

I mitt fall valde jag det sista alternativet. Det innebar att jag kom tre minuter senare ned till kontoret.

För spindeln är ju mitt handlande här rätt avgörande. Att jag ser den och repekterar dess rätt att också leva. Att se oss som jämnbördiga. Men det finns en fälla här som många religioner inte tar i beaktande. Man kan rädda spindeln för dess egen skull eller rädda den för att man själv skall få bättre karma, få en bättre förhandlingsposition i himlen  eller vad det nu är. Vilket av alternativen tror Du att en möjlig Gud skulle uppskatta mest.

I min livsåskådning bryr sig inte universum om det faktiska men allt man gör får konsikvenser, En död spindel sätter igång en händelsekedja eller mer populärt en fjärl som lyfter i Indien kan orsaka en orkan i USA, Allt smått är kopplat med det stora. Något vi människor har så svårt att förstå.

Och innan man förhäver sig över att ha räddat en spindels liv så skall man vara medveten om att man spolade ner massor av andra djur som var för små fölr att se.  Vi är alla massmördare. Varje dag. Varesig vi vill eller inte.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.