Categories
Betraktelser & Berättelse

Ettan

Snart en vecka. Semester alltså. Idag första känslan av lite “älighet“. Men regn. Vad skall man göra. Man lägger sig på soffan och läser. Fast det finns annat att göra egentligen. Men har man en bra bok så… Problemet är att om jag lägger mig på soffan och läser så somnar jag efter ett tag. Den där vanan att läsa innan jag sover har liksom blivit en del av min insomningsrutin och ryggläge, bok, några kapitel, leder oundvikligen till mot sömn till slut. Bra efter en stressig dag när tankar snurrar och behöver stillas. Inte lika bra en sådan här dag när man bara vill läsa.

Men man har semester definitivt. Sover lite längre och tyngre för varje dag. Det är inte så pjåkigt. Men måste addera några projekt till känner jag idag. Några man kan utföra inomhus också.

Handlar glass och godis. Äter senare under kvällar framför film eller serie. Borde inte äta ens lite. Äter för mycket. Trött på det egentligen, men vad hjälper det. Skulle behöva minst en psykolog för att bryta det där mönstret. Det kan bara leda mot en för tidig död. Vill man det? Ja kanske om “hemmet” är alternativet. Men annars? Troligen inte. Nästa vecka kanske, säger man till sig själv. Tror lite på det där fast man sagt det till sig själv i fler år än man minns.

Beställer frukt från Spanien. Mest på infall. Platta persikor. Paraguayo. Kul att prova. Vi har testat tidigare. Men då har det varit presenter. Skall visst anlända med nästa lastbil till Los. Lite spännande.

Nästa vecka konsert i kyrka igen. Verkar vara mest så jag/vi avnjuter musik live numera. Peter & hans vänner. Ungefär. Stöddeltagande men också lite nyfiket. Sen blir det – om vädret tillåter – lite av det där slaget varje vecka. Men okyrkligt. Jag är egentligen inte speciellt förtjust i den kyrkliga inramningen. Men måste ge den lokala kristenheten en tumme upp för allt musikaliskt med lokala artister man ordnar.

Regnar det imorgon så blir det en studiosittning. Såg lovande ut till en början men tyckte jag anade en del sol på prognosen så kanske inte. Nåja, ingen som väntar på “musik” från mig. Så det är ingen brådska.

Nu mat, Rapport, några avsnitt av en serie, godis, sen läsa, sova.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.