Categories
Böcker

Senast lästa bok (Bildens mening: nittioen korta essäer)

Bildens meningar: Nittioen korta essäer av Jan Olov Nyström

Jag gillar ju korta berättelser runt en bild. Ja essäer då. Arlandskt berättande.

Definition: En essä är en koncentrerad text som består av både fakta och dina personliga reflektioner. Genren är ett mellanting mellan en akademisk och en litterär text. Essäer skrivs inom alla akademiska områden och kan se olika ut inom olika ämnen.

Alltså ungefär som ett blogginlägg. Fast klätt i akademisk hatt då för att bli lite märkvärdigare och ge karriärlyftande poäng efter publicering. Sådant ges inte blogginlägg. Ännu. Men kanske om hundra år. Det är så det brukar gå.

Fast märkvärdigt är det inte när Jan Olov skriver. Mer trevligt. Gamla bilder med en reflekterande text till. Många bilder är tagna av Hilding Mickelsson, ett Hälsingeorkel han också. En idol en gång i tiden inom fotografin.

Gillar. Fast saknar något. Fantasin rullar inte riktigt igång i mitt huvud som den brukar göra när jag ser bilder och hör berättelser till dem. Men det håller ändå. I sin egen rätt. Gillar. Lättläst och lättbläddrat. Det har kostats på i tryckeri och med papper. Kungen har bidragit. Kanske därför sidorna är så tjocka. Boken så tung och tjock.

Kolla in!

Alla andra böcker jag läst finns här.

Vill du veta vad boken handlar om följ länken ovan. Jag tycker det inte ger ett skit dugg att upprepa handlingen här för åttiofemtonde gången i ett tyckande om den här boken.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.