Categories
Swedish

Vår

red purple and yellow tulip fields
Photo by Pixabay on Pexels.com

Den officiella våren är här. Vasaloppet är avskidat. Eller kanske inte officiell ändå. Kanske inte ens för alla avskidat. Men som vår, det närmaste man kommer. Fast meteorologisk vår är väl ändå trams. Jämfört med att bestämma en gång för alla att våren börjar den första söndagen i mars och man äter marsipantårta den första tossdan i mass. Lika för alla i hela landet. Enkelt. Lät att minnas.

Så glad vår på er bröder och systrar hälsar jag från en liten kulle här i Los. Sen var och är det inte mer med det.

7 replies on “Vår”

Hej Åke. Och efterlängtad är den. Mer än vanligt tror jag. Här knastrar vi runt på stadsgruset; sedan några veckor helt snöfritt. Vaknar till allt ljusare frukostar. På tunnelbanor och bussar bärs tunnare jackor. Människorna träder fram igen i alla sina knotiga, runda, avlånga former. Världen blir ett snäpp vackrare.

Ljuvligt. Saknar de där långa vårarna (och höstarna) som ni har där nere. Var ett under när jag flyttade ned till Katrineholm, 1978, och fick uppleva att man kunde ge sig ut i markerna på vandringar redan vid den här tiden. Sen är det väl lite skönt med “riktig vinter” också såklart. Men lång blir den här tycker jag.

Som vanligt beskriver du transformationen poetiskt som den mästare av ord som du är.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.