Categories
Betraktelser & Berättelse

Dan före dan före dan

red volkswagen beetle scale model
Photo by Kristina Paukshtite on Pexels.com

Det är fredag. Det skulle ha kunnat vara vilken fredag som helst. Om det var bara jag då. Men jul såklart. Det är all in. Barn kommer hem. Jesus skall firas ordentligt. Alla som sitter ensamma blir hårt ivägtvingade till sociala evenemang antingen de vill delta eller inte. Du blir medicinerad om du vägrar delta. Blir stämplad som deprimerad. ?För den här helgen är det sorgligt att sitta ensam. Sådant där går däremot utmärkt under?+360 övriga dagar av året. Inga problem då.?Själv tror jag inte att jag hade reflekterat alls om jag varit ensam. Levt livet som vanligt bara. Möjligen med lite mer mat i en mage som borde få mindre mat.

Fast ungarna kommer hem. Jag får en chans till att spöa familjen på TP igen. Som varje år… Yngste sonen har säkert hittat en gammal julklassiker till film. Troligen i svart/vitt och nära stumfilm. Det finns en billig whisky. Det finns mat. Frukt. Godis. Samarin och Pepcid. Det finns tid för film och tid för att vila. Japp, jag skiter i Jesus normalt. Men tur är väl allt det här till hans minne.?Sen är väl då jag en av de där som tycker att vintersolståndet är det som egentligen skulle firas. Men hur skulle det då gå för maktstrukturen i kyrka och samhälle. Dom skulle hitta på andra sätt att rada upp oss på. Och så kan vi inte ha det. Nope. Vi kör på med Jesus och jultomtar så länge det där gänget håller sig i sina Gudahus.

Det ryker in väldiga här på morgonen efter sotningen. Upp med dörrar och vädra ut. Tvärstopp för Hulken medelst manuell avstängning.?Medans allt kallnar till temperaturer värdiga en analys av orsaken så kommer jag på att jag inte burit ut askhinken. Alltså bara att bära ut askhinken och köra igång igen. Lätt åtgärdat.

Troligen har INTE Jesus något med det där att göra alls. Det handlar bara om glömska och begynnande eller pågående demens.

Suck!

De sista paketen ligger nere på affären och väntar.?Ja, för egen del vet jag inte ens vad det är. Men man får väl hämta. För sakens skull. Alltid behövs det väl en handling av något nödvändigt också. Som fågelmat t.ex. En viktig ingrediens för en lyckad jul.

Har väl inte riktigt hämtat mig ännu efter gårdagen. En riktig pers. Folk blir liksom som galna. Kör kundvagnarna som om de var stridsredskap. Ja och av hela den där stämningen så åker man själv upp som en sådan där människa som alltid känner av spänningen i rummet. Det blir helt enkelt hemskt. Som att vara i helvetet. Men nödvändigt såklart för att kunna uppleva den där julstämningen. Den som förhoppningsvis är motsatsen till allt det där. Yin & Yang helt enkelt.

Nope, dags att träna. Äta lunch. Man får ta lite mer på tallriken än normalt. Töja ut! Liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.