Categories
Företagande

Järvsöbacken

Bra historieteckning av Hasse Pe.?Visar också vikten av att ha någon som tror på en.?Utan det. Ingenting. Zip. Nothing.

ps Finns utrymme för viss bitterhet här om det nu inte var så osmakligt. ds

2 replies on “Järvsöbacken”

Ja, det är en häftig resa de gjort. När jag var liten slyngel i Söderhamn kryllade det av backar i området. Norrlandsporten utanför Kilafors var så klart mest poppis. Den var nästan närmast men också häftigast. Sedan åt nordväst fanns ju mycket att välja på men Bollebacken och Orfa var aldrig några favoriter och inte Järvsö heller som var mycket mindre då. Så Norrlandsporten och Fågehällan utanför Enånger, och ett stenkast från stugan i Losjö, var det som gällde. Hassela var aldrig någon favorit heller.

Det fanns faktiskt en backe på västra berget i Söderhamn ett tag också, men den var mer som en pulkabacke.

Fågelhällan var jag och tittade på härom sommaren och den verkar vara underhållen. Norrlandsporten går det knappt att hitta men var där för några år sedan. Husen står kvar med några gamla hyrskidor och annat skräp kvar.

Ja det har varit otroligt manfall överallt bland backarna. Men det är väl högre krav på investeringar där som på alla andra ställen och många högt belånade hämtade sig aldrig efter 16% räntor i slutet av 80-talet. Men en häftig historia det är ändå med Järvsöbacken. Det som verkar så enkelt och lätt är i själva verket alltid en hård kamp. I Edsbybacken lånade man aldrig så mycket pengar och den har rullat på i alla år. Dom har liksom lite annat tänk i den byn. En bra backe f.ö. om man vill slippa köer.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.