Categories
Betraktelser & Berättelse

Kvart över tio

huge cooling towers in nuclear power plant
Photo by Johannes Plenio on Pexels.com

Jo, sitter här på kontoret och klockan på väggen visar på kvart över tio. Hmmmm… Klockomställning i natt till sommartid så vad är den nu egentligen? Skall man vara tröttare än man känner sig just nu eller är det tvärt om? Att det skall vara så jävla svårt. Men nog måste det väl vara så att hon (klockan) EGENTLIGEN är kvart över nio nu alltså. Följaktligen borde man inte känna sig så trött alls som man gör nu.

Det där med tiden, himlen över ens huvud, marken under ens fötter vill man gärna ha som konstanter i sin världsbild. Jordbävningar är ändå ovanliga och vad jag vet så har inte himlen fallit ned över någons huvud heller ännu. Frågar du mig borde tiden få vara oförändrad också. Klockan borde få ticka på. Den har ändå så mycket märkvärdigheter för sig så det räcker och blir över i det tickandet.

Använder en stor del av det som borde ha blivit arbetstid till att bestämma vilket elavtal det skall satsas på efter den 31/5 när det nuvarande löper ut. Skall man säkra sig på dryga kronan eller röra sig på det rörliga gungflyet kring sextio öre. I grunden handlar det väl om hur mycket man värderar sin sinnesro. Satsar man på fast avtal så rusar elräkning iväg tre gånger i pris här. Vafan hände med det där tillsammans är vi starka? Är bara profitörerna starka nu för tiden?

Nåja, det är som det är.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.