Categories
Betraktelser & Berättelse

Skitdag

green tree
Photo by Pixabay on Pexels.com

Japp en skitdag. Allt fungerade…. ja och sen fungerade det inte. Nu har jag använt en och en halv dag för att komma på varför.

Fast det är väl det som är själva jobbet såklart. Att ta sig upp för uppförsbackarna. Men nu, fredag 18:25 är det “kväller” om fem minuter. Då tänker jag lämna det här problemet helt och hållet tills på söndag eftermiddag efter jag är utvilad, tagetes är planterade och månadens handlingslista är nedpräntad i kalender och listor.

Fast helst vill man såklart lämna kontoret på plus. Inte på minus (nära drunkning) som idag. Olösta trådar lägger som vikter på axlarna. Det är lätt att börja grubbla då. Sådant får man passa sig för. Man får täta skotten. Låsa in jobbtankar och byta mot andra när man lämnar kontoret.

Men jag är ganska bra på det där. Kan koppla bort. Hade nog inte överlevt fram hit om inte.

Nu helg. Känns som man förtjänar det.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.