Categories
Swedish

Senast lästa bok

Hennakonstnären – Alka Joshi

Jag gillar den här boken väldigt mycket. Jag gör ofta det med böcker som utspelar sig i andra världsdelar som man inte vet så mycket om egentligen. Som Indien i det här fallet. Allt är så olika men ändå så lika.

Kanske påverkas jag också av att jag har en vän som bor i Indien och som är uppväxt bland bergen där delar av den här boken utspelar sig. Vi förstår inte alltid varandra. Som det är när man kommer från olika traditioner och värderingar. Genom att läsa och vilja lära sig så kan man i alla fall försöka förstå.

Men läsvärd absolut. Klassamhällets och skvallrets kväkande kräkningar är väl detsamma här som där.

En viktig lärdom från boken är att man ibland (eller ganska ofta) måste ge upp det man älskar för att hitta lyckan. Men det visste vi väl alla redan. Håll inte fast. Inte en enda materiell tingest är i grunden värd det.

LÄS!

Andra böcker jag läst finns här.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.