Categories
Betraktelser & Berättelse

O-nästan allt

woman holding half full glass and white medicine pill
Photo by JESHOOTS.com on Pexels.com

Kamrat Alvedon och en näve pepparkakor håller mig på banan en fredag. Nöjd så långt. Tänker mig att uppdatera utvecklingsmiljö men stöter på hinder. Fattar egentligen ingenting av det nya. Förbannat mycket ändringar. Men får en order och det räddar mig en stund. Tur har man. Får tänka på annat. Men den är iväg nu. Jag tillbaks till alla frågetecken. Migration guide. Hundra sidor. Pust.

Hur som helst rätt oyrslig idag. Vilket känns mycket bra om jag får säja det själv. Oyrslig är definitivt bättre än yrslig om ni fråga mig. Alltid.

Ute är det vackert vinterväder. Japp, en vinterhatare kan uppskatta det vackra. Men bortom det går gränsen. Inne stannar man om man kan. Det kan man. Åtminstone idag. Imorgon är möjligen en annan femma i det avseendet eftersom det skall ut och lyssnas. Men mer om det imorgon. Kanske.

På torsdag nästa vecka är det fullmåne. Då får man yla. Ingen borde oyla då inte. Tycker jag. Fast ingen lär bry sig om vad jag tycker. Sen på lördagen är det Nobelprisutdelning. Det betyder att vår gamle trummis follan fyller år. Tror han blir 71. Ja han har alltid varit en gammal gubbe, också som ung, men ansedd som rätt cool. Ja varit.

På nobelfesten får professor Isse gå. Han är med i vetenskapsakademin och anses värdig. Hittills har alla inbjudningar till festernas fest undvikit vår brevlåda. Möjligen är man i Nobelkommittén rädd att jag skall komma i kaftan och skall ofreda drottningen. Men mer troligare är väl att det har med själva värdigheten att göra.

Men vad är väl en fest på stadshuset?…

Kan man undra.

Nu sitter jag alltså att skriver det här istället för att ta tag i den där migration manualen. Smart eller hur. Klockan tickar på. Det blir helg. Sen blåser det ju ut. Man klarar sig. Men har alltsammans kvar tills på söndag såklart. Då tycker man möjligtvis inte att försökte var så intelligent som man tycker just nu. Av det kan man lära att smart inte är något som är konstant. I rätt kontext är alla rätt smarta faktiskt. Tur, kan man tycka.

Tror jag tar tag i den där migrationen nu ändå…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: