Categories
Betraktelser & Berättelse

Judas

beige cat with gold colored crown
Photo by Katarzyna Modrzejewska on Pexels.com

Packar ihop. Hoppas på en morgondag. Fixa igång väderstationen idag. Tog en dag. Men lite ändringar också. Nu finns backup så nästa gång kanske det går fortare att återställa. Japp, det finns alltid en nästa gång.

Uppdaterar Ubuntu på min arbetsstation också idag. Ljudkort försvinner och datorn bootar inte. Lite som vanligt alltså. Tog en stund att få till det också. Men fördelen med Linux är att det GÅR att få till. När man körde Windows innebar sådant där ALLTID en ominstallation som tog två dagar att få till.

Elton ropar på hjälp från Bahamas. Vill komma upp till Los och vila upp sig. Långa skogspromenader står visst på önskelistan. Men när jag förklarar att “det är mycket nu” blir han sur och lägger på. Jag skickar ett surt mail till honom där jag talar om att jag inte har tid med en massa fjollor just nu. Har annat för mig. Blir ingen Rolls Rolls i julklapp från Elton i år heller alltså…

Som av en händelse så dyker Bowie upp i mina högtalare när jag skriver det där. Tänk, en gång i tiden när arkitektens son stolt visade mig hans skivor försköt jag honom som en annan Judas. Men sjuttiotal. Jag har fått lite bättre smak sedan dess. Det är fortfarande nästan bara hårdrock, men Bowie platsar ändå. Jodå Elton-fjollan också. Fast det tänker jag inte tala om för just honom nu när han surar som en svansklämd katt.

Men skitsamma.

Det alla stora stjärnor på Ljusdals musikhimmel som stannade kvar och blev musiklärare inte inser att vi som stack också kunde stannar kvar och blivit stora lokala stjärnor och musiklärare. Det är inte så märkvärdigt. Ja en del stack ju och kom tillbaks och fortsatte i samma spår. Utförde uutveckling under sin exil. Japp. Fast trotts att jag verkligen ogillar divalater från både stora och små så gillar jag musik från… ja just det både stora och små. Goda män och kvinnor liksom skitar och idioter kan göra bra musik eller annan konst. Jag säger bara Ulf Lundell…

Underbart med blogg ibland. Ja nästan jämt. Man kan häva ur sig.

Men nu skall jag sova på saken. Möjligen har jag en helt annan åsikt om saker imorgon. Ja jag kanske till och med förlåter Elton… Fast troligen inte. Här skall suras. Att få sura är en mänsklig rättighet.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.